Flash info van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai [fr]

PNG

De prioriteiten van het mandaat van de voorzitter Damien Castelain

Als nieuwe voorzitter van de Eurometropool, zet Damien Castelain de bloeiende toekomst van de Eurometropool meteen in het perspectief van de nieuwe ontwikkelingen omtrent het statuut van Europese metropool van Lille Métropole waarvan hij voorzitter is sinds april*. Dit statuut alleen zal echter niet volstaan , er moeten uiteraard vooral concrete realisaties uit volgen, ook op schaal van de Eurometropool !

Na zijn verkiezing aan het hoofd van de Eurometropool op 4 juli, benadrukte hij eerst de tot nog toe reeds bereikte resultaten ten voordele van onze inwoners. Daarnaast wees hij op het feit dat steeds meer ontmoetingen en ervaringsuitwisseling onmiskenbaar zorgen voor wederzijdse inspiratie en innovatie.

Vervolgens lichtte hij de klemtonen toe die hij wenst te leggen tijdens het jaar van zijn voorzitterschap:
- Het luisteren naar de inwoners, de bedrijven en de verenigingen en de communicatie van praktische grensoverschrijdende informatie die hen aanbelangt,
- De toenadering tussen de gemeenten van de Eurometropool onderling, maar ook met andere Europese metropolen,
- Een proactieve deelname van de Eurometropool-partners aan internationale evenementen zoals World Expo Milan 2015, de wereldtentoonstelling met als thema “Voedsel voor de planeet, energie voor het leven” (1/5/2015 – 31/10/2015). Een unieke gelegenheid om de talenten, de creativiteit en het dynamisme van de Eurometropool-bedrijven tot uiting te laten komen.
- De banden versterken met het FORUM van het maatschappelijk middenveld, voorgezeten door Philippe Vlerick.

Nieuws vanuit het Agentschap

Het Agentschap heeft haar kantoren onlangs verhuisd naar zijn nieuwe plek in het Kortrijkse centrum : aan de Doorniksestraat nummer 63. De telefoonnummers en e-mailadressen blijven ongewijzigd. U bent er van harte welkom!

Het verwelkomt er trouwens twee nieuwe medewerkers:

• Frédéric Maquet, ter vervanging van Xavier Merlin als adjunct-directeur, verantwoordelijke voor Financiën en Administratie
• Romain Maurer, ter vervanging van Pauline Deparis, communicatie- medewerker.

De Eurometropool-regio gespot langs de autosnelwegen

Wallonie picarde deed het al in 2012 … De Vlamingen en de Fransen hebben nu ook hun borden die de autosnelweggebruikers aankondigen dat ze over het grondgebied van de Eurometropool rijden. Vlaanderen plaatste toeristische borden langs de snelwegen met een geïntegreerd Eurometropool-logo en Frankrijk plaatst 3 grote borden met “Eurométropole Lille-Kortrijk-Tournai” aan de Franse toegangen van onze regio (op de A25, de A1 en de A23).

Een nieuwe Toeristische pocket

Een nieuwe Toeristische pocket van de Eurometropool is net uit. Deze is gratis beschikbaar in de toeristische diensten in de regio.

Zie ook www.eurometropolis.eu

Gepubliceerd op 02/09/2014

bovenaan de pagina