France Alumni, de sociale netwerk voor internationale studenten die in Frankrijk hebben gestudeerd [fr]

Elk jaar studeren bijna 300 000 buitenlandse studenten in Frankrijk, waardoor ons land op de derde plaats voor academische aantrekkelijkheid staat.

Zodat alumni in contact blijven met Frankrijk

Door dit digitale platform kunnen deze vele buitenlandse alumni in contact blijven met Frankrijk, haar scholen, haar universiteiten, haar bedrijven en haar culturele aanbod. Met France Alumni kunnen ze met elkaar omgaan, toegang hebben tot opleidingsmogelijkheden, beurzen, stages of banen, en op de hoogte blijven van Franse culturele en toeristische evenementen. Dit nieuwe website biedt ook een gelegenheid voor de internationale ontwikkeling van onze bedrijven en onze universiteiten, die nieuwe — economische of academische — samenwerkingsverbanden met de alumni kunnen smeden.

Verwacht voor meerdere jaren, het platform FranceAlumni.fr, gecreërd en geanimeerd door Campus France, de Franse operator voor academische mobiliteit, zal worden gebouwd rond een centrale website en lokale websites, geleidelijk gelanceerd door de Franse ambassades in het buitenland. Duitsland, Brazilië, Colombia, Gabon, Japan, Jordanië, Koeweit, de Filippijnen, Turkije en Vietnam zullen de tien eerste landen zijn die tot het platform France Alumni aansluiten. In 2015 zullen andere Franse ambassades aan het initiatief deelnemen.

De platform France Alumni zal haar diensten aanbieden in het Frans en in het Engels. Lokale websites zullen ook beschikbaar zijn in de lokale taal.

Lancering op 26 november

Laurent Fabius, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling, en Geneviève Fioraso, staatssecretaris van Hoger Onderwijs en Onderzoek, zullen op 26 november 2014 aan de Quai d’Orsay deelnemen aan de lancering van France Alumni, de nieuwe Franse sociale netwerk voor voormalige buitenlandse studenten die in Frankrijk hebben gestudeerd, in de aanwezigheid van verschillende beroemde alumni: Mohamed Salah Ben Ammar, Tunesische minister van Volksgezondheid, Jennifer Flay, directeur van de FIAC, John Parkes, directeur-generaal van Ubisoft France.

Voor meer informatie:
http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/venir-en-france-22365/etudier-en-france-12794/article/lancement-de-francealumni-fr-le

Gepubliceerd op 07/01/2015

bovenaan de pagina