Francis Delpérée gepromoveerd tot Officier in de orde van de Légion d’honneur [fr]

De Ambassadrice van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, heeft op 8 februari het ereteken van Officier van de Légion d’honneur overhandigd aan de heer Francis Delpérée.

De heer Francis Delpérée en mevrouw Hélène Farnaud-Defromont - © Ambassade van Frankrijk

Bij decreet van de President van de Franse Republiek, dat gepubliceerd werd op 23 september 2020, werd de heer Francis Delpérée benoemd tot Officier in de orde van de Légion d’honneur. Hij is voorzitter van de Belgische afdeling van de vereniging van de leden van de Légion d’honneur en hij kent het reilen en zeilen van de Belgische instellingen en het politieke leven door en door. Sinds 1989 is hij Ridder is de orde van de Légion d’honneur (gepromoveerd ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van de Franse Revolutie). Hij heeft een rijke academische carrière gevolgd aan de Katholieke Universiteit Leuven en aan verschillende Franse universiteiten. Daarnaast heeft hij vele artikels en werken geschreven over staatsrecht. De hoogste Franse instellingen, zoals de Franse Grondwettelijke Raad, de Raad van State, het Franse parlement en de Senaat beroepen zich geregeld op zijn deskundigheid.

Om die vele redenen heeft de Ambassadrice van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, namens de President van de Franse Republiek, de heer Francis Delpérée op 8 februari gepromoveerd tot Officier in de nationale orde van de Légion d’honneur.

PDF - 435.3 kB
Discours de l’Ambassadrice de France pour la remise des insignes d’Officier de la Légion d’honneur à Francis Delpérée
(PDF - 435.3 kB)

Gepubliceerd op 15/03/2021

bovenaan de pagina