Franse diplomatie ondersteunt de kandidatuur voor Paris 2024 [fr]

De stad van Parijs stelt zich kandidaat als gaststad voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2024. Als stichtend lid staat de MAEDI klaar met het hele Franse diplomatieke netwerk in het buitenland om de kandidatuur te ondersteunen.

JPEG

Samenbundelende kandidatuur

De Parijse kandidatuur is een samenbundelend thema dat de Franse bevolking bijeenbrengt. Het project wordt gedragen door de hele Franse sportwereld en ondersteund door 77 % van Fransen (TNS peiling Sofres, oktober 2016). Naast het publiek, zetten de Franse regering, politici op alle niveaus, de economische wereld, verenigingen et verschillende ngo’s zich in voor dit project.

Op 8 februari ontving het Ministerie het team van het kandidatuurscomité van Paris 2024 om de Parijse kandidatuur voor te stellen aan de ambassadeurs van de vertegenwoordigde landen.

Frankrijk, een aantrekkelijke bestemming voor grootschalige sportevenementen

Frankrijk heeft onlangs bewezen dat het de grootste sportevenementen kon organiseren, maar ook een populaire, veilige en feestelijke sfeer te behouden ondanks een problematieke internationale context.
De laatste grote evenement dat in Frankrijk werden georganiseerd zoals de COP 21, de UEFA Euro 2016 of de het Handbal Wereldkampioenschap, getuigen van de Franse kennis en expertise op dat vlak. Tijdens de Euro 2016 werden meer dan 1,2 miljoen mensen opgevangen in fanzones in Parijs en meer dans 4 miljoen in de rest van het land.

Dankzij een uniek erfgoed en een cultuur van gastvrijheid zijn Parijs en Frankrijk de eerste toeristische bestemmingen ter wereld. Als Parijs gekozen zou zijn, zou de hele stad een echte Olympische park worden met verschillenden wedstrijden in iconische plaatse zoal de Eiffeltoren, het Hôtel des Invalides, de Champs-Elysés of het kasteel van Versailles. Het is ook de kan om het eeuwfeest van de 1924 Olympische Spelen van Parijs te vieren.

Gedeelde waarden van de Franse diplomatie

Het kandidatuurproject voor Paris 2024 is sterk, verantwoordelijk en het symbool van sterke waarden van humanisme, inclusie, bijeenkomst. Frankrijk delen deze waarden op een internationale schaal. Hier zijn verschillende innovatieve aspecten van deze kandidatuur:

  • Een unieke viering van de Spelen en de Olympisme voor iedereen, in het hart van Parijs en de mooiste monumenten.
  • Een visie gerust op de waarden van sport en Olympisme om een inclusievere en meer solidaire samenleving op te bouwen, in Frankrijk maar ook in het buitenland met de Paralympische Spelen die centraal staan.
  • De eerste Spelen die bij het klimaatakkoord van Parijs passen. Dit thema is essentieel voor Paris 2024. De 2024 Spelen van Parijs zullen een koolstofvoetafdruk 55 procent lager dan die van de 2012 Spelen van Londen en van Rio 2016.
  • Investeringen in infrastructuren (niet in verband met de Spelen) voor de behoeften van de gebieden, voor de burgers (huisvesting, lokale sportzones, loopbruggen). Met 95 procent van al bestaande of tijdelijke installaties moet Paris 2024 alleen maar twee soorten installaties bouwen: het atletendorp et het zwemcentrum. Daarom is een verantwoordelijke en gecontroleerde begroting nodig.
  • Een sterk nalatenschap voor de burgers na de Spelen. Op het einde van de wedstrijden wordt het dorp omgebouwd tot een nieuwe eco-buurt met scholen, winkels en allerlei huisvestingen.

JPEG

Gepubliceerd op 31/05/2017

bovenaan de pagina