Goût de France / Good France 2016 gaat van start! [fr]

Na het succes van de eerste editie heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling besloten om de operatie Goût de / Good France te consolideren: elk jaar, op 21 maart, zullen de Franse gastronomie en haar waarden wereldwijd worden gevierd.

1500 chefs, 1500 menu’s, 150 ambassades op 5 continenten

Voor de lancering van de editie 2016 hebben de minister en Alain Ducasse de restaurants die in vijf werelddelen aan het evenement deelnemen voorgesteld. 1500 restaurants werden eindelijk wereldwijd gekozen voor de operatie Goût de / Good France op 21 maart.

Terwijl bijna een derde van de internationale toeristen gastronomie en oenologie citeren onder de belangrijkste elementen die hun bezoek in Frankrijk hebben gemotiveerd, eert de operatie Goût de / Good France de levensstijl op Franse wijzen en lokale producten en bevordert ze Frankrijk als reisbestemming.

Meer informatie over Goût de France

Persdossier Goût de France (PDF, 2,4 MB)

PDF - 2.4 MB
(PDF - 2.4 MB)

Goût de France / Good France in België)

Behalve de 1500 deelnemende restaurants zullen ook de ambassades volledig in de uitvoering van de operatie geïnvesteerd zijn en hun eigen diner in aanwezigheid van de ambassadeur organiseren.

- Raadpleeg de lijst van de chefs die in België aan het evenement deelnemen:

Bistro, brasserie, Chacun pourra choisir la table de son choix : bistrot, brasserie, restaurant contemporain ou de haute gastronomie. La diversité est au rendez-vous de Goût de / Good France, pour des dîners placés sous le signe du partage et de la convivialité.

Bistro, brasserie, eigentijds restaurant of fijne gastronomie: Iedereen kan zijn tafel kiezen. Diversiteit is aan de orde van Goût de France / Good France, voor diners in het teken van het samenzijn en het sameneten.

- Volg ook onze serie Goût de France/Good France op het Facebook-pagina van de ambassade: https://www.facebook.com/la.France.en.Belgique/

PNG

Goût de / Good France: België viert de Franse gastronomie in het kader van dit internationaal event

Op maandag 29 februari 2016 ontving de Ambassadeur van Frankrijk, mevrouw Claude-France Arnould, 9 van de 32 Belgische restauranthouders die dit jaar aan de actie Goût de / Good France deelnemen. Op 21 en 22 maart 2016 zullen meer dan 1.700 ‘diners op z’n Frans’ geserveerd worden in verschillende restaurants verspreid over de vijf continenten, om wereldwijd een hommage te brengen aan de excellente Franse keuken en culinaire knowhow, voor de tweede jaar op een rij.

Na het grote succes van de eerste editie wordt dit jaar op 21 en 22 maart opnieuw de Franse gastronomie gevierd dankzij ‘Goût de/ Good France’, het initiatief van de Franse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling, Laurent Fabius, en van de gerenommeerde chef-kok Alain Ducasse. Op maandag 29 februari werd hierover een persconferentie georganiseerd in de Residentie van Frankrijk in Brussel, in aanwezigheid van de Ambassadeur van Frankrijk, mevrouw Claude-France Arnould, en 9 van de 32 Belgische restaurants die deelnemen aan de gastronomische actie « Goût de / Good France ».

"Belgen eten vaak gerechten uit de Franse keuken"

PNGThierry Honhon, chef van het restaurant Le Dix-Huitième in Luik:
"Belgen eten dikwijls Franse gerechten, maar zonder er de origine van te kennen. Een evenement als Goût de / Good France laat toe om hierop in te gaan".

Deze Luikse chef neemt dit jaar graag een tweede keer deel aan Good France, samen met meer dan 30 andere Belgische restaurants. Vorig jaar nemen er 13 Belgische restaurants deel. Het deelnemersaantal is in 2016 dus bijna verdriedubbeld, gaande van de ‘bistrot’ om de hoek tot de ‘tables d’exception’ van de Franse gastronomie.

Franse gastronomie aangepast aan de lokale tradities

Verschillende restaurants uit de hele wereld, waaronder uit België, werden in december 2015 uitgenodigd om een menu samen te stellen dat de Franse culinaire knowhow viert en volgens de traditie geserveerd wordt met aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, Franse kaas, Franse wijnen en champagnes. Ze kunnen ook nog het menu aanpassen aan de culinaire tradities van ieder land. De producten moeten vers zijn, seizoens-en streekgebonden, met minder vet, suiker, zout en proteïnen. Fabrice Malpas, chef van de Brasserie C, geeft aan : "Ik hou van het idee om creatief om te gaan met verse Franse seizoensproducten."

JPEG

De Ambassadeur van Frankrijk in België, mevrouw Claude-France Arnould (centraal op de foto), de directeur van Atout France Benelux, Vincent Toulotte (achter de Ambassadeur), en de Consul van Frankrijk die in Luik is gevestigd, Michel Cloes (rechtsonder op de foto), zijn vergezeld van de vertegenwoordigers van de volgende 9 restaurants die deelnemen aan Good France:

• Brasserie C (Luik)

• Crystal Lounge (Elsene)

• Durbuy ô (Durbuy)

• Le Dix-Huitième (Luik)

• Oh Miroir ! (Luik)

• Pouic Pouic (Chapelle-Lez-Herlaimont)

• Restaurant scolaire du lycée français (Ukkel)

• Toucan Brasserie (Elsene)

• Toucan Sur Mer (Elsene)

>> Klik hier om de volledige lijst terug te vinden.

Sinds 28 januari 2016 kan men online de lijst van de deelnemende restaurants uit de hele wereld consulteren : http://restaurateurs.goodfrance.com/fr/restaurants-participants

>> Noot voor de redactie: Op 14 maart zal er in Luik een persconferentie georganiseerd worden. >>

Voor alle informatie over Good France:

Pascale Michaux – Franse Ambassade in België

T. 02 548 87 72

Pascale.Michaux@diplomatie.gouv.fr

Atout France - Agentschap voor toerismeontwikkeling in Frankrijk

Website en sociale netwerken voor uw lezers: http://france.fr

Contacten voor de pers : Persdienst van Atout France
T. 02 505 38 14
presse.be@atout-france.fr

PNG


Gepubliceerd op 03/03/2016

bovenaan de pagina