Goût de France / Good France 2017: 3de editie! [fr]

2000 keukenmeesters en 2000 menu’s op 5 continenten! Elk jaar viert Goût de France op 21 maart de Franse gastronomie et de waarden die verspreid worden in meer dan 150 landen.

PNG

Voor de 2017 editie stelden Jean-Marc Ayrault en Alain Ducasse de restaurants op de 5 continenten die de Franse manier van leven en de lokale producten bevorderen.

Internationaal erfgoed

Goût de France / Good France volgt het voorbeeld van Auguste Escoffier die in 1912 “les Dîners d’Epicure”: hetzelfde menu op dezelfde dag in verschillende steden in de wereld et voor zoveel gasten mogelijk. Als een derde van toeristen reizen naar Frankrijk voor de gastronomie is dit evenement ook een kans om Frankrijk als reisbestemming te bevorderen. De “repas gastronomique des Français” is ingeschreven op het immateriële werelderfgoed van Unesco.

Met een gerecht “à la française” eren elk jaar keukenmeesters in de hele wereld de grootheid van de Franse cuisine, de innovatie, en de samenbrengen rond gemeenschappelijke waarden : delen en plezier hebben met alle respect voor milieu en gezondheid.

Opleiding staat centraal

Voor deze derde editie legt Goût de France de nadruk op de opleiding naar banen in de horeca en in toerisme door internationale scholen en studenten samen te brengen bij de verschillende maaltijden op de vijf continenten.

JPEG
Beschikbare versie downloaden

JPEG
Beschikbare versie downloaden

Meer informatie op de website van Goût de France/Good France:

Zie ook het persdossier Goût de France/Good France

Goût de France / Good France in België

Verschillende evenementen worden in België georganiseerd voor de Goût de France/Good France actie.

Hieronder en op de website van Goût de France/Good France, vindt u de lijst van de deelnemende Belgische restaurants maar ook de menu’s terug:

Au Saint Amour, D Place aux Foires, 18 - 6940 Durbuy:

Au Bruit Qui Court, Boulevard de la Sauvenière, 142 - 4000 LIEGE :

Au Jardin De Caroline, Rue Saivelette - 4671 Housse

Au Sanglier des Ardennes, Rue Comte D’ursel - 6940 Durbuy

Ô de vie, Chaussée de Tongres 98 - 4451 Juprelle :

"Oh Miroir !", En Feronstrée, 23/031- B 4000 Liège

Er zullen ook een lunch en workshops over « Smaak en Gastronomie » zijn bij u schoolrestaurant van het Lycée Français Jean Monnet

In Brugge zal er ook een andere lunch zijn met Jean-Robert Pitte, voorzitter van de Société de géographie en van de Mission française du patrimoine et des cultures alimentaires (MFPCA)

Een conferentie over gastronomie zal worden aangeboden worden door de Alliance française van Gent op 29 maart en door de Alliance française Bruxelles-Europe op 30 maart.. Jean-Robert Pitte zal spreken over het thema: “Waarom en hoe werd ‘le repas gastronomique français’ erkend door Unesco als deel van het immateriële werelderfgoed?"

JPEG

Gastronomie zal ook centraal staan met de « Arts & Food », tentoonstelling met 40 foto’s uit de Festival International de la Photographie Culinaire, in de Galerie de l’Alliance française Bruxelle-Europe, Kunstlaan 46, 1000 Brussel vanaf 30 maart.

PNG

Tenslotte zal er ook een Prestige en Gastronomische avondmaal in de Residentie van Frankrijk met Laurent Stefanini als eregast voor de voorstelling van zijn boek “A la table des diplomates”.

JPEG

JPEG

De Ambassadeur van Frankrijk, de Franse Consul-generaal, Atout France en Business France waren in Luik met hun gasten om de Franse gastronomie te vieren in de restaurants "Au Bruit qui court", "Ô de vie" en "Oh Miroir"


JPEG


JPEG

Jean-Robert Pitte, voorzitter van de Aardrijkskunde vereniging en van ed Franse missie voor erfgoed en voedingsculturen (MFPCA), werd uitgenodigd door Alliance française Oost Vlaanderen op 29 maart. Hij stelde een paar conferenies voor over de thema’s : "Waarom en hoe werd ‘le repas gastronomique français’ erkend door Unesco als deel van het immateriële werelderfgoed?"

JPEG


JPEG

Gastronomische maaltijd in de Residentie van Frankrijk - Laurent Stefanini presenteert : "A la table des diplomates"

JPEG

Lire l’intégralité de l’article publié par Paris Match Belgique (06-12.04.2017)

)]

Gepubliceerd op 22/05/2017

bovenaan de pagina