Goût de France / Good France viert zijn 5de verjaardag in 2019! [fr]

Op 21 maart wordt de Franse gastronomie op alle 5 de continenten op een voetstuk geplaatst!

JPEG

Voor de editie van 2019 zet het unieke evenement Goût de / Good France de Provence op een voetstuk. Voor deze gelegenheid lanceren het departement Bouches-du-Rhône en Provence Tourisme, in samenwerking met de chef Gérald Passéda (3 Michelin-sterren), MPG2019 (Marseille-Provence Gastronomie 2019), een feestelijk jaar, bijeenkomsten tussen chefs, gastronimische markten, picknicks en stadsmoestuinen.

In het verlengde van de COP21 et de Etats généraux de l’alimentation, zet Frankrijk zich is voor het milieu. Tijdens de editie van 2019, schenkt Goût de France / Good France onder meer aandacht aan het respect voor de planeet et aan een verantwoorde keuken.

Gastronomie is een van de pijlers toeristische aantrekkingskracht van Frankijk. Een derde van de toeristen zegt dat ze graag naar Frankrijk op vakantie komen omwille van haar culinaire erfgoed. Daarom zet Frankrijk zich actief in voor haar internationale uitstraling. De rijkdom en het unieke karakter van onze keuken, de diversiteit van onze streken, maar ook het feit dat de "gastronomische maaltijd van de Fransen" is opgenomen in de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed, zijn allemaal troeven die ertoe bijdragen dat Frankrijk één van de populairste vakantiebestemmingen blijft. Goût de/Good France zet de uitmuntendheid van deze knowhow in de verf en is dus een essentieel instrument om Frankrijk als vakantiebestemming te promoten.

Bericht aan alle restauranthouders: u hebt tot 18 maart de tijd om u in te schrijven en deel te nemen aan Goût de France 2019! Hier vindt u meer informatie over Goût de / Good Frankrijk : https://www.france.fr/fr/campagne/gout-france-good-france

Gepubliceerd op 16/05/2019

bovenaan de pagina