Huldiging van de Alliance française van Luik

Op woensdag 22 februari 2012 werd de Alliance française van Luik officieel gehuldigd op het Provinciaal Paleis van Luik, in aanwezigheid van Mevrouw Michèle Boccoz, Ambassadeur van Frankrijk in België, en van de heren Michel Foret, Gouverneur van de Provincie Luik ; William Ancion, voorzitter van de Alliance française van Luik ; en Thierry Lagnau, Algemeen afgevaardigde van de Fondation de l’Alliance française in België.

JPEG - 62.8 kB
Van links tot rechts: Michel Foret, Gouverneur van de Provincie Luik ; William Ancion, voorzitter van de Alliance française van Luik ; Michèle Boccoz, Ambassadeur van Frankrijk in België ; Thierry Lagnau, Algemeen afgevaardigde van de Fondation de l’Alliance française in België

De Alliance française is een officiële organisatie die in 1883 in Parijs werd opgericht en momenteel wereldwijd is vertegenwoordigd in 135 landen en op de vijf continenten. Los van elke politieke of filosofische strekking heeft de Alliance française tot doel de Franse taal en cultuur te verspreiden als vector van diversiteit.

In totaal volgen elk jaar 500 000 studenten de taalcursussen van de Alliance française, en nemen ruim 20 miljoen mensen deel aan de culturele activiteiten die de organisatie op gang brengt.

Contactgegevens

Quai de Maastricht 9, 4000 Luik

Tél. : +32.(0)4.221.94.23

Courriel : afliege@hotmail.be

Enkele activiteiten van de Alliance française van Luik

- Cursussen Frans voor alle niveaus, in samenwerking met het Hoger Instituut voor Levende Talen van de Universiteit Luik ;

- Ludieke cursussen rond de Franse taal en de Franse cultuur ;

- Conferenties met Franse en Franstalige beroemdheden ;

- Het Franstalig cultureel patrimonium waarderen ;

- De Franstalige literatuur van België promoveren in Frankrijk en binnen het netwerk van de Franse Allianties

Om lid te worden :

Lidmaatschap: 15 €

Steunend lidmaatschap: 10€

Rekeningnummer : BE36 001 66311 1981

Voorzitter: William Ancion

Ondervoorzitters: Jean-Marc Defays, Pierre Gilissen

Secretaris: Brigitte Coppens

Penningmeester: Bernard Jouan

JPEG

Gepubliceerd op 23/02/2012

bovenaan de pagina