Huldiging van de nieuwe zetel van de Alliance française Brussel-Europa

Mevrouw Yamina Benguigui, Afgevaardigd Minister bevoegd voor Fransen in het buitenland en voor de Francofonie, heeft op dinsdag 12 juni een tweede bezoek aan België gebracht ter gelegenheid van de officiële huldiging van de nieuwe zetel van de Alliance française Brussel-Europa, Kunstlaan 46 te Brussel.

De ceremonie verliep in aanwezigheid van:

Zijne Majesteit Koning Albert II,

Zijne Excellentie Mijnheer Abdou Diouf, Secretaris-Generaal van de Francofonie,

Mevrouw Yamina Benguigui, Afgevaardigd Minister bevoegd voor Fransen in het buitenland en voor de Francofonie,

Hare Excellentie Mevrouw Michèle Boccoz, Ambassadeur van Frankrijk in België,

Mevrouw Marie-Dominique Simonet, Minister van Onderwijs van de Federatie Wallonië-Brussel,

De Heer Jacques De Decker, Secretaris voor het leven van de Koninklijke Academie voor Franse Taal en Letterkunde van België,

De Heer Jean-Pierre de Launoit, Voorzitter van de Fondation mondiale Alliance française en van de Alliance française Brussel-Europa,

De Heer Jean-Claude Jacq, Secretaris-Generaal van de Fondation mondiale Alliance française,

De Heer Thierry Lagnau, Directeur van de Alliance française Brussel-Europa.

(Klik op de foto’s om ze te vergroten)

De Alliance française Brussel-Europa, opgericht in Brussel in 1945, is zich geleidelijk aan gaan specialiseren in het geven van Franse les aan mensen uit het Europese milieu. Deze instelling is een referentie voor onderwijs van de Franse taal en promotie van de Franse en Franstalige cultuur in Brussel en ontvangt ieder jaar steeds meer studenten. In 2011 volgden bijna 5000 leerlingen van 107 verschillende nationaliteiten de prestigieuze lessen die worden gegeven door hoog opgeleide leerkrachten met behulp van de nieuwste leerrmethodes. De Alliance française Brussel-Europa geniet van de steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft van deze cruciale hulp gekregen voor de herlocatie.

Hieronder kunt u de toespraken van Mevrouw Yamina Benguigui en van de heren Abdou Diouf en Jacques De Decker downloaden :

PDF - 6.5 kB
Yamina Benguigui
(PDF - 6.5 kB)
PDF - 94.4 kB
Abdou Diouf
(PDF - 94.4 kB)
PDF - 6.4 kB
Jacques De Decker
(PDF - 6.4 kB)

De Minister heeft een aantal onderhouden kunnen hebben, onder meer met de Minister van Cultuur, Media, Gezondheid en Gelijkheid van kansen van de Federatie Wallonië-Brussel, Mevrouw Fadila Laanan, en met verschillende persoonlijkheden van de filmindustrie, onder wie filmdirecteur Miel Van Hoogenbemt en de directeur van het cinema- en tentoonstellingcomplex “Galeries”, Dhr. Edouard Meier.

Gepubliceerd op 14/06/2012

bovenaan de pagina