“Immersion France”, applicatie voor taaltoerisme [fr]

Campus France lanceert in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling (MAEDI), een gratis applicatie ter promotie van het aanbod aan taalonderwijs voor toeristen en taalstudenten uit het buitenland.

De Franse taal opnemen in het toeristische aanbod: Franse gebieden worden aantrekkelijker

Jaarlijks komen er meer dan 130.000 buitenlanders naar Frankrijk om Frans te leren. Dit Franse taaltoerisme genereert duizenden banen en een omzet van meer dan 115 miljoen euro.

PNG

Frankrijk is toeristische bestemming nummer één in de wereld en heeft een divers toeristisch aanbod, dat de mogelijkheid biedt taalstudie met diverse toeristische activiteiten te combineren. Toch is Frankrijk nog ver verwijderd van de Engelse cijfers wat betreft taaltoerisme: terwijl het Franse aanbod bijzonder divers is, van kleine onafhankelijke centra tot grote universiteiten, en het onderwijsaanbod voldoet aan de vraag van elk publiek (scholieren, professionals, gezinnen, …), heeft het aanbod aan taalcursussen in Frankrijk behoefte aan structuur en aan een grotere zichtbaarheid en leesbaarheid voor de buitenlandse doelgroep, die steeds meer eisen stelt op het gebied van ontvangst en service.

“Immersion France”: een applicatie voor taalreizen

Deze constatering heeft het MAEDI en Campus France aangezet om professionals uit de sector te benaderen tijdens het eerste werkberaad gewijd aan het taaltoerisme, dat in juni 2015 plaatsvond op het ministerie. Van hieruit hebben zij in samenwerking met Atout France en TV5 Monde de applicatie “Immersion France” ontwikkeld. Met deze applicatie kunnen klanten kiezen uit 300 taalstudieverblijven in Frankrijk, waarbinnen ook ruimte is voor het ontdekken van de regio’s en de Franse levensstijl.

De applicatie is zowel Frans- als Engelstalig, gratis voor mobiele telefoons en tablets, en beschikbaar voor Apple en (binnenkort) Androïd. Met “Immersion France” kunt u uw taalstudieverblijf selecteren op uw taalniveau en wensen, zoals de lengte van het verblijf, de manier van huisvesting, en culturele of professionele activiteiten.

Vertaling: Ambassade van Frankrijk in Nederland

Gepubliceerd op 23/03/2016

bovenaan de pagina