In afwachting van het Franse voorzitterschap van de Europese Unie [fr]

Van 1 januari tot 30 juni 2022 neemt Frankrijk het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie op zich. Het is de 13de keer dat Frankrijk deze Raad zal voorzitten, maar de eerste keer sinds de invoering van het Verdrag van Lissabon op 1 december 2009.

De begrippen “Herstel, kracht en samenhorigheid” staan tijdens het Franse voorzitterschap centraal met als doel een solidairder en soevereiner Europa uit te bouwen met een ruimte voor de burger gericht op gedeelde culturen, principes en waarden. Daarnaast wil het land ook antwoorden bieden op het economische herstel, en de ecologische en digitale transitie binnen Europa.

JPEG

Conferentie over de toekomst van Europa:

PNG

De Conferentie over de toekomst van Europa is een fundamenteel initiatief dat door Frankrijk werd aangedragen en wordt op 9 mei, op de Dag van Europa, ingeluid met de start van een ongezien pan-Europees debat. De conferentie is een open en inclusieve vorm van deliberatieve democratie.

Voor meer informatie

Een Europees Moment

PNG

In “Een Europees moment” zoomen we elke maand in op een Europese en/of Franse actie die verband houdt met een bepaald evenement. Lees deze artikels

Volg ook onze Facebookpagina:

Gepubliceerd op 15/10/2021

bovenaan de pagina