Inhuldiging van de tentoonstelling "De Frans-Belgische relatie tijdens WO I" [fr]

Op 1 juli 2015 heeft de heer Roland Crabbe, burgemeester van Nieuwpoort (West-Vlaanderen), en de heer François-Xavier Reymond, eerste adviseur van de Ambassade, de tentoonstelling over "De Frans-Belgische relatie tijdens WO I" in aanwezigheid van de heer Paul Breyne, Commissaris-generaal voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, en de heer Erwin Pelgrim, afgevaardigde van de Souvenir Français, ingehuldigd.

De rondreizende tentoonstelling " De relatie Frankrijk-België tijdens de Eerste Wereldoorlog" behandelt en belicht heel wat misverstanden over het gemeenschappelijk leed en de correspondentie tussen Frankrijk en België gedurende de 4 oorlogsjaren. Zeldzame documenten brengen dit tot leven voorzien van toelichtingen geleverd door de beste en grootste experten ter zake.
De expo is gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen de Universiteit van Nantes, de Souvenir Français, de Franse en Belgische federale overheden.De stad Nieuwpoort mag als eerste deze tentoonstelling aan het grote publiek voorstellen en biedt hiermee een interessante aanvulling aan wat in het Westfront wordt getoond.

Gepubliceerd op 15/07/2015

bovenaan de pagina