Inhuldigingsceremonie van de Académie Culinaire de France [fr]

De Benelux afvaardiging van de Académie Culinaire de France organiseerde op 30 januari 2017 in de residentie van Frankrijk een ceremonie onder het beschermheerschap van de Ambassadeur, Claude-France Arnould.

De Académie Culinaire de France werd opgericht in 1983 en vertegenwoordigt de banketbakkers et kokken die de waarden van het ambacht en de producten verdedigen.

De zetel van de Académie Culinaire de France bevindt zich in Parijs en telt 8 afvaardigingen in de wereld. Elk jaar, is er een inhuldigingsceremonie voor de nieuwe leden. Dit jaar, organiseert de Benelux afvaardiging een ceremonie in de Ambassade van Frankrijk, onder het beschermheerschap van de Ambassadeur, Claude-France Arnould.

Bruno Cophignon, keukenmeester bij de Residentie van Frankrijk, Dominique Michou, hoofd van de Benelux afvaardiging en Michel Pasquiet, ondervoorzitter van de Academie Culinaire de France, hebben aan de ceremonie deelgenomen.

De laureaten zijn Dimitri Musschebroeck ; Olivier Grégoire ; Alain Bianchin ; Jimmy Collodoro ; Nicholas Tsiknakos ; Alain Clos et Ghislain Vanneste.

(copyright Ambassade de France en Belgique)

Gepubliceerd op 21/02/2017

bovenaan de pagina