Jeanne Brunfaut, Ridder van de Kunsten en Letteren [fr]

Op donderdag 23 februari 2017 heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België, Claude-France Arnould, in de residentie van Frankrijk de eretekens van Ridder in de Orde van de Kunsten en Letteren aan Jeanne Brunfaut uitgereikt.

Sinds 2012 is Jeanne Brunfaut adjunct-directeur-generaal bij de Algemene Diensten voor het Audiovisuele en de Media van de Federatie Wallonië-Brussel. Ze houdt zich dagelijks bezig met de uitstraling van de Belgische Franstalige films.
Ze hecht veel belang aan de ontwikkeling van gezamenlijke artistieke coöperaties tussen Frankrijk en België. Ze zorgt ervoor dat de Frans-Belgische coproductie dynamiek en een voorbeeld blijft.
Door de waarden van de Francofonie en van de culturele diversiteit te verdedigen staat Jeanne Brunfaut aan de basis van een reeks nieuwe initiatieven met als doel de nieuwe generatie kunstenaars in Franstalige Afrika te steunen.
Tot slot heeft Jeanne Brunfaut ook gewerkt aan de ontwikkeling van het netwerk EFADs (European Film Agency Directors) dat in 2014 opgericht is om de productie van kunstwerken, de diversiteit, de Europese audiovisuele acteurs en de solidariteit tussen lidstaten te steunen.

Gepubliceerd op 16/03/2017

bovenaan de pagina