KlaraFestival 2012

KNOCKIN’ ON HEAVEN’S DOOR (Muziek tussen Hemel en Aarde) is de titel van het programma 2012 van het KlaraFestival. Dit jaar ligt de klemtoon tussen spiritualiteit en natuur.

Van de Mattheüspassie van Bach, over de Psalmensymfonie van Stravinsky tot en met de kosmische symboliek van John Cage en Stockhausen. Het KlaraFestival 2012 verbindt Hemel en Aarde. Verwacht u opnieuw aan een even pittig als avontuurlijk programma waaronder twee internationale residenties. De Akademie für Alte Musik Berlin pakt uit met een staalkaart van haar 30-jarige carrière met Bach, Rebel en Vivaldi, maar ook met een blik op het heden via de Belgische première van Singing Garden met muziek van Toshio Hosokawa. Daarnaast brengen Marc Minkowski en Les Musiciens du Louvre Grenoble een volledige uitvoering van de symfonieën van Schubert onder de titel The Schubert Trilogy. We presenteren dit in Brussel in samenwerking met BOZAR maar voor de eerste keer ook in Antwerpen en Brugge dankzij nieuwe partnerships met deSingel en het Concertgebouw.

Al dit fraais is bovendien dagelijks te beluisteren op Klara en Musique 3.

Op dinsdag 29 mei houdt zich op de Residentie van Frankrijk een persconferentie waar alle details van de ditie 2012 van het KlaraFestival zullen worden voorgesteld.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het KlaraFestival.

JPEG

Gepubliceerd op 25/05/2012

bovenaan de pagina