Frankrijk is het derde meest aantrekkelijke land voor buitenlandse studenten [fr]

Persbericht van Geneviève Fioraso, staatssecretaris voor Hoger Onderwijs en Onderzoek

"Frankrijk steeg met 1,2% in een jaar, met 49% over 5 jaar (221.567 studenten) en met 68% over 10 jaar (165.437 studenten). Ze bevindt zich achter de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en voor Australië, Duitsland, Rusland, Canada en Japan.

Onderzoek, hoger onderwijs en de arbeidsmarkt op hoog niveau zijn meer dan ooit geglobaliseerd. In dit context van internationale concurrentie om de beste talent aan te trekken is Geneviève Fioraso verheugd dat Frankrijk haar plaats onder de meest aantrekkelijke bestemmingen in de wereld bevestigt.

Internationale studenten vertegenwoordigen 12% van alle studenten en 42% van de doctoraatskandidaten zijn internationale studenten. 74,7% zijn aan de universiteit ingeschreven(45% in licentie, 43% in de master, 12% PhD). - Bron M.E.N.E.S.R. data voor 2012-2013

Zoals Genevieve Fioraso het benadrukt, "De ontvangst van deze buitenlandse studenten en onderzoekers is een rijkdom voor Frankrijk en een grote voordeel voor haar academische en wetenschappelijke uitstraling, haar concurrentievermogen, en haar politieke invloed. Dit classement is ook een sterke teken voor de kwaliteit van de opleiding van ons hoger onderwijs en onze universiteiten, die drie van de vier buitenlandse studenten ontvangen." Een studie van de OESO had ook aangetoond dat bijna 95% van de studenten hebben de kwaliteit van de Franse opleidingen geprezen.

Geneviève Fioraso herinnert dat sterke hervormingen zijn ondernomen om de ontvangst van buitenlandse studenten te verbeteren en meer studenten aan te trekken in het bijzonder uit opkomende landen, en vooral in wetenschap en technologie: de intrekking van de circulaire Guéant, het leren van vreemde talen in universiteiten die door de Wet op het Hoger Onderwijs en Onderzoek werden goedgekeurd, de uitreiking van een titel voor meerjarig verblijf en de vestiging van loketten op de verschillende campus (24 door het hele land) om hun inspanningen te vergemakkelijken. "

Gepubliceerd op 02/07/2014

bovenaan de pagina