Lancering van de Club de la Presse francophone in Brussel [fr]

De Ambassadeur van Frankrijk heeft op donderdag 11 februari aan de cocktail voor de lancering van de Club de la Presse Francophone deelgenomen, in aanwezigheid van de Voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, de Secretaris-Generaal van de Francofonie Michaëlle Jean, de Ambassadeurs Pierre Sellal, Permanente Vertegenwoordiger van Frankrijk bij de Europese Unie, en Stéphane Lopez, Permanente Vertegenwoordiger bij de Organisation Internationale de la Francophonie.

Een ruimte voor de promotie en het gebruik van de Franse taal

Gecreëerd in de “Press Club Brussels Europe”, de Club de la Presse francophone werd gelanceerd in reactie op het toenemende gebruik van het Engels in de Europese instellingen, en gezien het debat over het gebruik van de Franse taal binnen de instellingen steeds meer aanwezig is in de pers.

De Club zal streven om alle acteurs die het overmatige gebruik van Engels aanklagen te reguleren en samenbrengen. Een originele programmering zal de promotie van deze nieuwe structuur waarborgen.

Een officiële steun rond de Francofonie

Het initiatief heeft de officiële steun van de Vertegenwoordiging van de Francofonie bij de Europese Unie, de Ambassade van Frankrijk en de Vertegenwoordiging van Frankrijk bij de Europese Unie gekregen.

Gepubliceerd op 12/02/2016

bovenaan de pagina