Lancering van het grensoverschrijdende samenwerkingsproject "300 jaar grens" [fr]

PNG

Het Franse departement Nord en de provincie West-Vlaanderen organiseren op donderdag 11 april 2013 in Boeschèpe samen het officiële startevenement voor het project “300 jaar grens”, dat deel uitmaakt van het Interreg IVA-programma Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen; tegelijkertijd worden de catalogus en de kalender van het project voorgesteld. De datum is symbolisch, want op die dag is het exact driehonderd jaar geleden dat de Vrede van Utrecht werd ondertekend - het verdrag dat de Frans-Belgische grens zo goed als definitief vastlegde.

In het kader van dit project gaan de Franse en Belgische partners-operatoren :

- hun gezamenlijke materiële en immateriële erfgoed valoriseren:
Hun gemeenschappelijke cultuur delen door verhalen, getuigenissen, opleidingen, ontmoetingen, colloquia, ... In voormalige douaneposten culturele activiteiten organiseren en artistieke grenspalen creëren.

- een grensoverschrijdend cultuurseizoen samenstellen en specifieke
evenementen op het getouw zetten ter gelegenheid van de “300 jaar grens”: voorstellingen, theater, literaire wandelingen, cultuuravond, streekmarkt, reuzenhuwelijk... en het festival van levende kunsten Nord Magnetic en het programma van Duinkerke, regionale cultuurhoofdstad, een grensoverschrijdende zijde geven.

- op heel het grondgebied van het project een weelde aan evenementen creëren als onderdeel van het verjaardagsprogramma, dankzij een procedure van labeltoekenning.

- het Europese project, het programma en de verwezenlijkingen daarvan valoriseren door middel van een gemeenschappelijke communicatie.

Alle praktische informatie en het kalender van de evenementen vindt u op de website www.300jaargrens.eu.

JPEG

JPEG

Gepubliceerd op 11/04/2013

bovenaan de pagina