Le Grand Tour, reis door Francofonie [fr]

Het doel van de Grand Tour 2017 - ondersteund door de Haut Patronage du Président de la République – is om de rijkheid, de diversiteit en de levenskracht van de culturele Francofonie toe te lichten. 100 grote evenementen gekozen op de vijf continenten worden samengebracht onder één label.

JPEG

Dit projet werd aangekondigd door de President van de Franse Republiek, François Hollande, tijdens de Francofonie-top in Antananarivo op 26 en 27 januari 2016. Michaëlle Jean, secretaris-generaal van OIF, neemt deel aan die reis, een gelegenheid om de openheid voor de andere te vieren door bonden tussen Franstaligen te benadrukken.

De lijst van etappes voor Le Grand Tour werd opgesteld op basis van suggesties van de Franse culturele netwerk in het buitenland en in nauwe samenwerking met de leden van de stuursgroep (OIF, ministerie van Cultuur en Communicatie, ministerie van Onderwijs, Onderzoek en Hoger Onderwijs, ministerie van de Franse overzeese gebieden, TV5 Monde, France, Médias Monde) en van de groep van operatoren (Institut français, AEFE, Alliance française, UniFrance).

Deze etappes werden gekozen voor hun ontvangstcapaciteit voor de Franse culturen van de wereld. Alle die afspraken wordt verzameld in een paspoort genaamd “Voyage en francophonie”, en de digitale versie ervan is beschikbaar op deze website: Paspoort van Le Grand Tour 2017 downloaden (FR)- (PDF 873,4 ko)

Voor meer informatie: http://www.grand-tour2017.com

Gepubliceerd op 22/05/2017

bovenaan de pagina