Lezingencyclus "Regards de France" [fr]

JPEG

Lezingencyclus “Regards de France”:

"De rol van Frankrijk in rechtskundig Europa"

door Meester Christiane Féral-Schuhl, Stafhouder van Parijs

met de deelname van Jean-Paul Hordies, Advocaat bij De Gaulle Fleurance & Associés en docent aan de Institut d’études politiques in Parijs

De Franse ambassadeur in België organiseert op maandag 2 september 2013, om 18u, op de Residentie van Frankrijk, 41 Regentlaan te Brussel, de eerste lezing van de nieuwe lezingencyclus “Regards de France”.

De lezing, getiteld “De rol van Frankrijk in rechtskundig Europa”, wordt gehouden door Meester Christiane Féral-Schuhl, Stafhouder van Parijs.

Christiane Féral-Schuhl is sinds 1 januari 2012 Stafhouder van de Balie van Parijs. Als advocate is ze al ruim 30 jaar expert in intellectueel eigendomsrecht en economisch recht. Ze komt regelmatig aan het woord in het Franse publiek debat als specialiste in rechtskundige kwesties m.b.t. informatica, internet, media, telecommunicatie en informatietechnologieën.

Ze heeft twee boeken gepubliceerd rond deze thema’s: “Cyberrecht: het recht op proef gesteld door het internet” en “Het bedrijf, de informatica en het recht”.

Jean-Paul Hordies is advocaat-vennoot bij De Gaulle Fleurance & Associés. Hij doceert ook recht aan de Institut d’études politiques in Parijs. Hij is adviseur van de Stafhouder voor Europese zaken.

Perscontact Stafhouder van Parijs

Alexandra Richert

+33 (0)6 08 77 86 22

alexandra.richert@rppublics.com

Perscontact Franse Ambassade

Jean-Pierre Avannier

+32 (0)2 548 87 05 ou 87 16

jean-pierre.avannier@diplomatie.gouv.fr

Gepubliceerd op 30/08/2013

bovenaan de pagina