Michèle Anne de Mey, Officier van de Kunsten en Letteren [fr]

Op dinsdag 17 januari 2017 heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België, Claude-France Arnould, de eretekens van Officier in de Orde van de Kunsten en Letteren aan de Belgische danseres en choreografe Michèle Anne de Mey uitgereikt in de residentie van Frankrijk.

Vanaf haar eerste choreografieën heeft Michèle Anne de Mey hedendaagse dans een nieuwe richting gegeven door geruste en dynamische choreografieën te ontwikkelen. In 1990 richtte ze met Sinfonia Eroica haar eigen gezelschap op: La CIE MADM / Astragale. Sinfonia Eroica werd plots een wereldsucces. In 2005 werd Michèle Anne de Mey benoemd tot de kunstleiding van Charleroi Danses – choreografische centrum van de Fédération Wallonie-Bruxelles, met Pierre Droulers, Thierry De Mey et Vincent Thirion. In maart 2011, startte Michèle Anne De Mey samen met Jaco Van Dormael en een vereniging van createurs, KISS & CRY, een nieuw een ambitieus spektakel dat ook een wereldsucces zou worden. Dit kreeg ook een prijs door de Fédération Wallonie-Bruxelles. Het co-project COLD BLOOD van Michèle Anne De Mey, Jaco Van Dormael, Thomas Gunzig, en de Collectif de NANODANSE, werd voorgesteld voor de wereldse première om “MONS 2015 Europese hoofdstad van cultuur” af te sluiten.
Naast haar creatieve werk is Michèle Anne de Mey zeer betrokken bij pedagogische activiteiten. En 2012 werd ze artist in residence bij de Université Catholique de Louvain. In 2014 kreeg ze de eretekens van Doctor honoris causa bij de UMONS, Vrije universiteit van Bergen.

Gepubliceerd op 31/01/2017

bovenaan de pagina