Nationale herdenkingsdag van de slachtoffers van terrorisme [fr]

Op 11 maart 2021, de nationale herdenkingsdag van de slachtoffers van terrorisme, herdacht de Ambassadrice van Frankrijk in België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, de heer Igor Chelechko die bij de aanslag van 14 juli 2016 in Nice om het leven kwam.

De nationale erkenningsmedaille voor slachtoffers van terrorisme werd tijdens een ceremonie in de Residentie overhandigd aan de familie van de heer Chelechko die in België woont.

De nationale erkenningsmedaille voor slachtoffers van terrorisme werd in het leven geroepen bij decreet van de president van de Republiek van 12 juli 2016, op voorstel van de Grote Kanselier van het Légion d’honneur.

11 maart werd door de Europese Unie uitgeroepen tot herdenkingsdag van de slachtoffers van terrorisme, ten gevolge van de aanslag die op 11 maart 2004 in het treinstation van Atocha in Madrid werd gepleegd. Sinds 11 maart 2020 wil de president van de Republiek, Emmanuel Macron, dat op deze dag eveneens een nationaal eerbetoon wordt gebracht aan de slachtoffers van de aanslagen die op Franse grondgebied zijn gepleegd.

De Ambassadrice van Frankrijk en de familie van de heer Igor Chelechko.
De Ambassadrice van Frankrijk overhandigt de nationale erkenningsmedaille voor slachtoffers van terrorisme aan mevrouw Julia Chelechko.
Fotokrediet: Ambassade van Frankijk

Gepubliceerd op 23/03/2021

bovenaan de pagina