Ciné FrAntwerpen

De eerste editie van de Dag van de Franstalige cinema in Antwerpen, « CineFrAntwerpen », zal plaatsvinden op 24 maart 2012, op initiatief van de Franse ambassade in België.

JPEG

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de ambassades van Marokko, Zwitserland en Senegal, de Algemene delegatie van Québec in Brussel, de Federatie Wallonië-Brussel, Cinema Zuid (MuHKA), de Belgische Vereniging Leraren Frans (BVLF), Linguapolis, de Alliance Française van Antwerpen, het Frans Documentatiecentrum voor Vlaanderen, de Internationale Organisatie van de Francofonie, de Week van de Franse Film, Unifrance en het Institut Français.

De dag van de Franstalige cinema in Antwerpen is een cinefiel reis naar enkele landen en streken die het Frans als gemeenschappelijke taal hanteren en een liefde voor cinema koesteren.

Cineasten uit Marokko, Québec, Zwitserland, België en Frankrijk, beiden ons, met hun eigen gevoelswereld en met eigen accenten, een cinematografische kijk op hun land en cultuur: drama of komedie, emotie of plezier, een greep uit het leven.

Een verrassende reis naar andere filmlandschappen!

Alle films zullen in het Frans met Nederlandse ondertitels worden voorgesteld.

Programma :

14u00 : La petite chambre, van Stephanie Chuat en Véronique Reymond – CH/LU 2010

14u00 : Starbuck, van Ken Scott – QC/CA 2011

16u30 : Le Jeu de l’amour, van Driss Chouika – MA 2007

16u30 : Fils Unique, van Miel Van Hoogenbemt – BE 2010 (in aanwezigheid van de regisseur, die zal worden geïnterviewd door Freddy Sartor – Filmmagie)

19u30 : Voir la mer, de Patrice Leconte – FR 2010 (in aanwezigheid van de regisseur, die zal worden geïnterviewd door Jan Temmerman – De Morgen)

voor meer informatie kunt u terecht op de website www.cinemazuid.be

Gepubliceerd op 19/03/2012

bovenaan de pagina