Officiële verplaatsing van de Ambassadeur naar Luik [fr]

Een bezoek met talrijke facetten waar de Ambassadeur, mw. Claude-France Arnould, en haar delegatie gesprekspartners uit de Luikse politieke, economische, wetenschappelijke en culturele wereld hebben ontmoet.

Een eerste ontmoeting was gepland in de lokalen van TechSpace Aero. Dhr. Yves Prete, CEO en Voorzitter van de Union Wallonne des Entreprises, heeft er de onderneming, die aan de groep Safran behoort, en haar strategische visie gepresenteerd.

De Franse delegatie werd dan in het Paleis van de Prins-bisschoppen ontvangen door de nieuwe gouverneur van de Provincie Luik, dhr. Hervé Jamar, en de leden van het provinciecollege. Deze ontmoeting in het provinciepaleis heeft vele samenwerkingssporen bevrijd in verschillende gebieden zoals veiligheid, economisch beleid, cultureel en wetenschappelijk beleid, hulp aan lokale verenigingen.

Een ontmoeting was ook gepland in de onderneming CMI, waarvan dhr. Bernard Serin de CEO is, en een andere met de bedrijfsleiders van de CCI France Belgique Wallonie, voorgezeten door Alain Laroche.

De dag werd beeïndigt met een bezoek van het bouwterrein van La Boverie – Le Louvre, in aanwezigheid van Jean-Pierre Hupkens, schepen voor Cultuur, en van de culturele adviseur, mw. Béatrice Salmon.

11.000 Fransen verblijven in de Provincie Luik

De delegatie werd ook in het Maison de la France ontvangen door de Ereconsul van Frankrijk in Luik, dhr. Michel Cloes, die dit functie sinds 2015 vervult.

Minstens 11.000 Fransen verblijven in de Provincie Luik. Het gaat om de derde grootste gemeenschap, na die van Italie en Duitsland.

Het Consulaat-generaal houdt regelmatige permanenties in het consulair agentschap, in de rue Haute-Sauvenière 19, 4000 Luik.

Zie ook:

http://www.techspace-aero.be/fr

http://www.cmigroupe.com/fr/

http://www.cfci.be/

Gepubliceerd op 23/03/2016

bovenaan de pagina