Ontmoeting tussen de defensieministers S. Vandeput en F. Parly [fr]

In de ambassade van Frankrijk hebben de minister van Defensie Steven Vandeput en Franse minister van Defensie Florence Parly een intentieverklaring ondertekend met betrekking tot hun samenwerking in het domein van de gemotoriseerde capaciteit (Brussel, donderdag 29.06.2017)

© BE Défense / Malek Azoug

De Franse minister van Defensie Florence Parly is dankbaar voor de Belgische beslissing om discussies met Frankrijk op te starten over een strategisch partnerschap op het gebied van gepantserde voertuigen voor een bedrag van 1,1 miljard euro. De doelstelling van deze intentieverklaring is de creatie van een unieke en duurzame samenwerking om de gemotoriseerde capaciteit van beide landen te vervangen.

Deze ondertekening biedt nieuwe samenwerkingsperspectieven tussen Frankrijk en België rond gepantserde voertuigen: materiaalaankoop, onderzoek & ontwikkeling, operationele samenwerking, opleiding en onderhoud.

“Deze beslissing bewijst de nauwe strategische en operationele banden tussen onze landen en zorgt voor een structureel partnerschap dat ons jarenlang zal binden”, zei de Franse minister.

Gepubliceerd op 24/08/2020

bovenaan de pagina