Ontmoeting Defensieministers S. Vandeput en F. Parly [fr]

In de ambassade van Frankrijk hebben de minister van Defensie Steven Vandeput en Franse minister van de Legerscharen Florenc Parly een regeringsverklaring ondertekend met betrekking tot onze samenwerking over landmobiliteit.

© BE Défense / Malek Azoug

De minister van de Legerscharen Florence Parly is dankbaar voor de Belgische beslissing om discussies met Frankrijk op te starten over een strategisch partnerschap op het gebied van pantservoertuigen voor een bedrag van 1,1 miljard euro. De bedoeling van deze samenwerking is om een uniek een duurzaam partnerschap te creëren op het gebied van landmobiliteit bij de vervanging van hun respectieve vervoercomponenten.

Deze ondertekening biedt nieuwe samenwerkingsperspectieven tussen Frankrijk en België rond pantservoertuigen: materiaalaankoop, onderzoek & ontwikkeling, operationele samenwerking, training en onderhoud.

“Deze beslissing bewijst de nauwe strategische en operationele banden tussen onze landen en zorgt voor een structureel partnerschap dat ons jarenlang zal binden”, zei de Franse minister.

Gepubliceerd op 17/07/2017

bovenaan de pagina