Opendeurdag van de Lycée Français international van Antwerpen, 11 februari 2012, van 10 tot 14u

De Lycée Français International van Antwerpen (LFIA) werwelkomt leerlingen en studenten van alle nationaliteiten, vanaf de kleuterschool tot het secundair onderwijs. Het is de enige instelling in Vlaanderen die een tweetalig onderwijs aanbiedt : Frans-Nederlands en Frans-Engels. Het Lyceum wordt erkend door het Franse Ministerie van Onderwijs en door de Vlaamse overheid.

Het Lyceum maakt deel uit van het netwerk van de Franse instellingen in het buitenland, dat wereldwijd 480 instellingen telt.

- Vanaf de kleuterschool kunnen leerlingen een tweetalige opleiding volgen in het Frans en het Engels, en kunnen ze die voortzetten op de basisschool.

- De optie Frans-Nederlands werd in 2011 geopend, in het eerste leerjaar van het basisonderwijs, met steun van de Nederlandse Taalunie.

Deze optie werd in september vorig jaar gehuldigd in aanwezigheid van de heren David Douillet, toenmalig Staatssecretaris voor Franse burgers in het buitenland, en Patrick Janssens, burgemeester van Antwerpenen, en getuigt van de wil van het Lyceum om zich te openen en dieper te integreren in de Antwerpse samenleving. Met aandacht voor culturele diversiteit wenst het Lyceum zich op lokaal vlak te verankeren en een zo breed als divers publiek te kunnen verwelkomen : zowel Franse als Belgische (uit alle landsdelen) en internationale studenten zijn er welkom.

De leerlingen en studenten van het Lyceum kunnen op elk moment hun opleiding voortzetten ofwel in een Belgische instelling (van het Vlaams of Franstalig onderwijs), ofwel in éen van de vele Franse lycea van het netwerk van de Franse instellingen in het buitenland (AEFE).

Programma:

- 10h00 : Onthaal
- 10h30 : Rondleiding
- 10h45 : Informatievergadering over de programma’s en de activiteiten van het Lyceum ;

Voorstelling van de tweetalige klassen Frans-Engels en Frans-Nederlands ;

Ontmoeting met leerkrachten en ouders.

Contact :

Lycée Français International van Antwerpen

Lamorinièrestraat 168 A - 2018 Antwerpen

Tel : (0032) 3 239 18 89

lfanvers@online.be

http://www.lfanvers.org

Gepubliceerd op 14/02/2012

bovenaan de pagina