Paris 2024 gesteund door ruim 100 buitenlandse atleten [fr]

Een paar dagen voor de bijzondere sessie van de IOC in Lausanne krijgt Paris 2024 de steun van 100 buitenlandse atleten voor de Franse kandidatuur voor de Spelen van 2024.

Met de steun van meer dan 100 buitenlandse atleten uit de vijf continenten, kan Paris 2024 rekenen op een gemeenschap van buitenlandse sportvrouwen en sportmannen als wereldambassadeurs. Hun inzet met verschillende Franse kampioenen is een project open op de wereld.

- Rafael Nadal, Dubbel olympische kampioen (Tennis – Spanje)

- Ana Maria Popescu, Olympische kampioen (schermkunst – Roemanië)

- Mariana Pajon, Dubbel Olympische kampioen (BMX – Colombië)

- Dan Carter, WK winnaar (Rugby – Nieuw-Zeeland)

- Ruth Jebet, Olympische kampioen (3000m steeple – Bahrein)

- Cheick Cissé, Olympische kampioen (Taekwondo – Ivoorkust )

- Elaine Thompson, Dubbel Olympische kampioen (100m – Jamaica)

- Gordon Reid, Paralympische kampioen (Rolstoeltennis – VK)

- Mikkel Hansen, Olympische kampioen (Handbal – Denemarken)

- Olga Brusnikina, Drievoudige Olympische kampioen (Synchroon zwemmen – Rusland)

- Wilson Kipketer, twee Olympische medailles (Atletiek – Denemarken)

- Venuste Niyongabo, Olympische kampioen (Atheltiek – Burundi)

Verschillende atleten hebben acties gevoerd om de Franse kandidatuur te bevorderen:

• Bij de Rio Spelen in 2016 heeft de voetbalwereldkampioen Raï verschillende sociale acties gevoerd in de arme wijken van Rio de Janeiro.

• De drievoudige Roland Garros-winnaar Gustavo Kuerten heeft zijn eerste titel van 20 jaar geleden gevierd door mensen Paris 2024 roepen te steunen.

• Sergio Parisse, kapitein van de Italiaanse rugbyploeg heeft de Stade Jean Bouin aan de Evaluatie Comité van de IOC gepresenteerd waar het rugby met 7 spelers kampioenschap zal worden gespeeld.

• Tegla Loroupe, voormalige marathon recordwoman en verantwoordelijke van de vluchtelingenploeg in de Spelen van Rio 2016 heeft de sportdag voor vluchtelingen in Paris 2024 gesponsord.

Alles bijeen deze wereldberoemde atleten die Paris 2024 steunen wegen 105 Olympische en Paralympische medailles, waaronder 32 goudmedailles.

Alle deze bijdragen versterken de energie van deze kandidatuur gesteund door atleten en grote figuren van de sportwereld zoals Tony Estanguet, Bernard Lapasset, Guy Drut, Thierry Rey, Jean-Philippe Gatien en Etienne Thobois.

Tony Estanguet, medevoorzitter van de Paris 2024 Comité, lid van de IOC en van de atletencommissie bij de IOC: “Naast de sport zijn de Spelen een mooi moment van ontmoeting en uitwisseling tussen atleten met verschillende afkomst et sporten om de Olympismewaarden te vieren. De atleten staan centraal voor onze kandidatuur en wij zijn er trots op om op deze beroemde atleten te kunnen rekenen voor Paris 2024.”
}

Perscontact Paris 2024 :

Raphaël Leclerc – 06 73 16 88 06 – rleclerc@paris2024.org
Christophe Proust – 06 21 60 32 69 – cproust@paris2024.org
Meer informatie op de officiële website van Paris 2024.

JPEG

Gepubliceerd op 17/07/2017

bovenaan de pagina