Partnerschapdag met Wallonië [fr]

JPEG

In het kader van het grensoverschrijdende samenwerkingsproject tussen de Franse regio Champagne-Ardenne en Wallonië heeft de Universiteit van Reims-Champagne-Ardenne op woensdag 14 november een Belgische delegatie ontvangen op de campus Moulin de la Housse.

Het selectiecomité van het PHC Tournesol-programma

De Franse ambassade en Wallonie-Bruxelles International ondersteunen en financieren een mobiliteitsprogramma voor onderzoekers in Wallonië en Frankrijk : het PHC Tournesol-programma. Elk jaar komt een selectiecomité samen om de kandidaten te evalueren en een twintigtal projecten te kiezen die zullen worden gefinancierd.

Dit jaar heeft de Franse ambassade de Universiteit van Reims-Champagne-Ardenne gevraagd om het selectiecomité te ontvangen en de promotie te maken van de uitvoering van de bestaande grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten tussen Wallonië en Champagne-Ardenne, met name wat betreft hoger onderwijs, onderzoek en innovatie.

Ontmoeting tussen URCA, Gembloux Agro-Bio-Tech (Universiteit Luik) en het departement onderozk en innovatie van Wallonie-Bruxelles International

De universiteiten van Luik en Reims-Champagne-Ardenne hebben ook gesprekken kunnen voeren over actuele en toekomstige samenwerkingsaccoorden.

Contact URCA

Pierre Masson

Persattaché (Kabinet van de Voorzitter)

03.26.91.82.13

pierre.masson@univ-reims.fr

Contact Franse ambassade

Jérémy Domis

Attaché voor wetenschappelijke en universitaire samenwerking

+32.(0)2.548.88.71

jeremy.domis@diplomatie.gouv.fr

Gedetailleerde programme van de dag (op de website van de Universiteit Reims).

Gepubliceerd op 15/11/2012

bovenaan de pagina