Pierre Schoentjes, Ridder in de Orde van Academische Palmen [fr]

Op 7 maart 2017 organiseerde de Ambassade van Frankrijk de conferentie « Proust, nature et monde secret » gepresenteerd door Pierre Schoentjes, hoogleraar Franse letterkunde bij de UGent. De Ambassadeur van Frankrijk in België, Claude-France Arnould, heeft hem de eretekens van Ridder in de Orde van de Academische Palmen.

Pierre Schoentjes is hoogleraar Franse letterkunde bij de UGent sinds 1999. Azijn werk wordt besteden aan de hedendaagse romaneske letterkunde, oorlogsromans et Franstalige letterkunde van België.

Als specialist van het werk van Claude Simon, is hij ongetwijfeld één van de belangrijkste Vlaamse onderzoekers van de post-1980 Franse letterkunde. Hij schreef tientallen artikels in verschillende wetenschappelijke tijdschriften en spreekt ook over zijn onderzoek tijdens conferenties in Franse universiteiten zoals in Poitiers, Nice, Strasbourg, Paris III-IV-X, Lille 3…

Dankzij zijn eigen karakter en zijn vele contacten met Franse auteurs, brengen de beroemdste van deze vaak een bezoek aan de UGent.

Gepubliceerd op 21/03/2017

bovenaan de pagina