Podcast EXTRA 2020 – aflevering 1 – Eric Minh Cuong Castaing [fr]

Extra werd in 2016 gelanceerd door de Ambassade van Frankrijk in België, met de steun van het Institut Français en de Alliance Française Bruxelles-Europe. EXTRA is een multidisciplinair traject van hedendaagse Franse creaties in België en het weerspiegelt het groeiende belang van de partnerschappen tussen 14 culturele instellingen en Belgische en Franse artiesten.

JPEG

Focus Eric Minh Cuong Castaing

L’Âge d’Or is een tweeluik dat bestaat uit een film en een live-performance. Het is een choreografische en menselijke ervaring die kinderen met motorische stoornissen en professionele dansers samenbrengt. De Franse choreograaf Eric Minh Cuong Castaing werd gedurende enkele weken in de Vooruit verwelkomd om met kinderen van een gespecialiseerd medisch instituut in Gent te werken.

Eric Minh Cuong Castaing is als artiest verbonden aan het Nationaal Ballet van Marseille (2016-2019). Zijn choreografisch werk wordt vertoond in Frankrijk en Europa en verkent het relationele aspect, de voorstellingen en de beleving van het lichaam in de 20ste eeuw. Het stelt de tweeluiken realiteit/fictie, organisch/artificieel in vraag. Op die manier brengt hij lichaam en dans samen in hun pluraliteit en nieuwe technologieën (humanoïde robots, drones, augmented reality etc.) binnen een creatief proces “in socius”, die verbonden zijn met de maatschappelijke realiteiten in samenwerking met instellingen buiten de kunstwereld (onderzoekslaboratoria, medische centra, NGO’s, scholen etc.).

- Maak kennis met Eric Minh Cuong Castaing in de eerste aflevering van onze podcast.

Ontdek de volgende podcasts via Facebook.

Save the date: Eric Minh Cuong Castaing, “L’Age d’Or” in de Vooruit (Gent) van 5 tot 7 maart 2020.

Gepubliceerd op 26/02/2020

bovenaan de pagina