Prijs voor beste Belgische investeerder in Frankrijk

In Brussel werd gisterenavond in de gebouwen van de Koninklijke Academie van België de prijs uitgereikt voor beste Belgische investeerder in Frankrijk in 2011. Voor de organisatie van dit evenement sloegen het Franse agentschap voor internationale investeringen (AFII) en de Roularta-groep de handen in elkaar.

Voor deze gelegenheid werden 9 ondernemingen genomineerd binnen twee verschillende prijscategorieën. De eerste categorie omvatte de Belgische ondernemingen die de meest structurerende projecten op touw gezet hebben in Frankrijk in 2011, met name Groep Galloo, AS Adventure, Solvay en Poppies. De andere categorie was bedoeld om de meest innoverende investering te belonen. Hiervoor mochten BSB, Delaware Consulting, Agfa Healthcare, Nyrstar en Greenwatt de degens kruisen.

In totaal woonden meer dan 150 personen de prijsuitreiking bij. Ze verkeerden in het noemenswaardige gezelschap van Z.Exc. mevr. Michèle Boccoz, ambassadeur van Frankrijk in België, en van dhr. Serge Boscher, algemeen directeur van het AFII. Baron Albert Frère mocht persoonlijk de prijs voor structurerende investering overhandigen aan Poppies en de prijs voor innoverende investering aan Afga Healthcare. Solvay kreeg de juryprijs voor zijn geslaagde fusie met Rhodia, waardoor het bedrijf een wereldleider op het gebied van chemie is geworden.

“Deze prijsuitreiking is de kroon op het succes van de handelsrelaties tussen Frankrijk en België, dat net nu bezegeld wordt met 30% meer Belgische investeringen in Frankrijk ten opzichte van vorig jaar,” aldus Frédérique Lefèvre, directrice van AFII Benelux.

De heren Amid Faljaoui, directeur van de Franstalige tijdschriften van de Roularta-groep, en Alain Mouton, hoofdredacteur van Trends, mochten tijdens de prijsuitreiking de CEO’s van de drie bekroonde groepen interviewen: Frans Castelein en Luc Popelier van Poppies, Christian Reinaudo van Agfa Healthcare en Jean-Pierre Clamadieu van Solvay.

Het Franse agentschap voor internationale investeringen (AFII) is het nationale agentschap dat verantwoordelijk is voor promotie, prospectie en ontvangst van internationale investeringen. Het is de instantie bij uitstek voor de aantrekkelijkheid en de economische reputatie van Frankrijk. Het agentschap werkt nauw samen met de regionale agentschappen voor economische ontwikkeling om de buitenlandse investeerders op een persoonlijke manier ten dienste te kunnen staan. Ga naar www.afii.fr voor meer informatie.

Perscontact:

Frans agentschap voor internationale investeringen (AFII)

Louizalaan 475 - 1050 Brussel

Frédérique Lefèvre

Directrice IFA Benelux

frederique.lefevre@investinfrance.org

Tel: 02 646 59 40

Gepubliceerd op 22/06/2012

bovenaan de pagina