Prof. Philippe Evrard, Ridder in de Nationale Orde van de Legioen van Eer [fr]

Op donderdag 20 april 2017 heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België, Claude-France Arnould, in de residentie van Frankrijk de eretekens van Ridder in de Nationale Orde van het Legioen van Eer uitgereikt aan de professor Philippe Evrard, specialist in pediatrische neurologie.

Met die decoratie wil Frankrijk eer bewijzen aan zijn exemplarische inzet voor geneeskunde en de bilaterale relatie tussen Frankrijk en België.

Prof. Philippe Evrard heeft een diploma geneeskunde aan de Université Catholique de Louvain gehaald. Hij is een wereldberoemde specialist in pediatrische neurologie en in het bijzonder op het gebied van autisme. Hij was aan het hoofd van het departement Neurologie in het ziekenhuis Robert-Debré in Parijs waar hij het centrum Pediatrische Neurologie heeft ingesteld. Prof. Philippe Evrard is ook een van de medeoprichters van de Société européenne de neurologie pédiatrique, de European Pediatric Neurology Society (EPNS), de International Child Neurology Association en de Belgische Vereniging van Pediatrische Neurologie.

Gepubliceerd op 22/05/2017

bovenaan de pagina