Rapport van de INTERMAT 2015 salon [fr]

JPEG

Parijs, 30 april 2015

Nieuwsflits: Rapport van het INTERMAT 2015

Een internationale en dynamische salon!

De 10de editie van het INTERMAT salon heeft op 25 april 2015 zijn deuren gesloten na 183.000 bezoeken (met 131.624 gekende bezoekers) in vijf dagen. Dit resultaat is een lichte daling ( 8,5%) vergeleken met 2012, recordjaar in termen van opkomst, maar blijft bijzonder bevredigend in een complexe en onzekere economie. INTERMAT bevestigt ook zijn internationale positie met 35% bezoekers uit 168 verschillende landen waaronder het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije, die bijzonder goed hebben gepresteerd gedurende deze editie.

Voor de 1410 exposerende bedrijven (+5%), die veel van het driejaarlijkse evenement verwachtten, was het INTERMAT 2015 salon een aangelegenheid om de toekomst voor te bereiden dankzij de internationale aantrekkelijkheid van de salon bij de landen van de EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en zijn vermogen om hoge kwaliteit bezoekers met investeringsprojecten te ontvangen, waarvan velen op het salon werden gerealiseerd.

Voor Maryvonne Lanoë, commissaris-generaal van de salon, "INTERMAT 2015 was de springplank van de kroniek van een internationaal aangekondigde herstel. Volgens een algemene mening hebben hooggekwalificeerde bezoekers en projectleiders een dynamische editie doen leven die hernieuwd vertrouwen aan alle belanghebbenden heeft gegeven.”


Successvolle lanceering van World of Concrete Europe

De eerste editie van World of Concrete Europe, georganiseerd door INTERMAT 2015, was een unieke showcase voor de betonindustrie. Ze verzamelde 200 exposanten en was een hoog verwachte ontmoeting tussen de betonsector en nieuwe bezoekersprofielen. Het eindrapport, dat momenteel geanalyseerd word, zal de kenmerken van deze nieuwe categorieën bekendmaken.

Sterke mobilisatie van de Franse en internationale vertegenwoordigers
De 2015 editie van INTERMAT werd ingehuldigd door de heer Pierre Gattaz, voorzitter van MEDEF, en de heer Bruno Cavagne, voorzitter van de FNTP. Tijdens deze week rijk aan vergaderingen heeft INTERMAT drie bijzondere dagen gehouden om officieel ambassadeurs van Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten te verwelkomen en delegaties van deze landen en Algerije te ontvangen.

L’édition 2015 d’INTERMAT a été inaugurée par Monsieur Pierre Gattaz, Président du MEDEF, et Monsieur Bruno Cavagné, Président de la FNTP. Pendant cette semaine riche en rencontres, INTERMAT a organisé 3 journées spéciales qui ont accueilli officiellement les ambassadeurs de Turquie, des Emirats Arabes Unis et reçu les délégations protocolaires correspondantes ainsi que celles de l’Algérie.

Alle internationale innovaties

INTERMAT 2015 diende als lanceringplatform voor vele innovatieve oplossingen. Meer dan 100 nieuwe functies en innovaties werden op de stands gepresenteerd. De beste van hen werden gekroond door de Innovation Awards gedurende de Pre-Intermat verleden januari in Parijs.

Expertise en networking
INTERMAT 2015 speelde ook zijn rol als vector van informatie en uitwisseling door middel van workshops, networkingontmoetingen en thematische conferenties (beton, verhuur, sloop, namaak en distributeurs in de EMEA).

Contact in België:

PROMOSALONS Belgique-Luxembourg,

Terkamerenlaan 36, B-1000 Brussel

T : 02 534 98 98, belgium@promosalons.com, www.intermatconstruction.com


<

Gepubliceerd op 04/05/2015

bovenaan de pagina