"Regards de France" lezing: het toerisme in Frankrijk door Christian Mantéi [fr]

JPEG

Christian Mantei, directeur-generaal van Atout-France, heeft op donderdag 17 juli een lezing gewijd aan het toerisme in Frankrijk gegeven.

De lezing werd in de Residentie van Frankrijk gehouden en valt binnen de cyclus van "Regards de France" lezingen opgericht door Bernard Valero, Ambassadeur van Frankrijk.

Dhr. Mantei heeft aan het gewicht en de inzetten van het toerisme voor de Franse economie herinnert.
Hij besprak In zijn presentatie ook het herdenkingstoerisme, dat voor de komende jaren een van de belangrijkste assen van het Franse toerisme zal worden, met vooral ceremonies van de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog.

Aan het eind van deze lezing heeft Christian Mantéi de door de Franse regering genomen maatregelen aangekondigd met het doel van dhr. Laurent Fabius, Franse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling om in Frankrijk in de vijf volgende jaren 100 miljoen toeristen te ontvangen.

Dhr. Bernard Valero zal van de aanwezigheid van dhr. Mantéi profiteren om een comité van Toerisme in de Ambassade te implementeren. Het zal bestaan uit een aantal diensten van de Ambassade, beroepsleden van het toerisme en media’s in België, vervoerders, enz.

Gepubliceerd op 23/10/2014

bovenaan de pagina