Rio+20

JPEG

Van 20 tot 22 juni zal een Conferentie van de Verenigde Naties rond duurzaam ontwikkeling plaatsvinden: de Conferentie Rio+20. Twintig jaar na de “Aarde Top” komen staatshoofden van de hele wereld samen in Brazilië om sleutelengagementen te sluiten voor duurzaam ontwikkeling en voor de toekomst van onze planeet.

Deze grootschalige afspraak over duurzaam ontwikkeling zal de gelegenheid bieden om de grote burgerlijke elan en het politieke engagement van de Aarde Top van 1992 te doen heropleven. Daarvoor mobiliseren zich alle onderdelen van de Franse samenleving: de overheid, de privésector, de civiele maatschappij en de burgers.

Alle informatie rond Rio+20 en rond de tien grote thema’s van de conferentie kunt u vinden in een speciaal dossier van het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Infografieën, video’s en themafiches over de grote uitdagingen van de conferentie geven u een inzicht op de engagementen van Frankrijk op het gebied van duurzaam ontwikkeling en op de standpunten die Frankrijk zak verdedigen op de Rio+20 conferentie.

Officiële website van de conferentie: www.uncsd2012.org

Gepubliceerd op 15/06/2012

bovenaan de pagina