SIAL 2014, een uitzonderlijk jaar! [fr]

JPEG

De volgende editie van SIAL, die zal doorgaan in Parijs van 19 tot 23 oktober, zal ongetwijfeld een uitzonderlijk jaar zijn.

Het zal een uitzonderlijk jaar zijn omdat de beurs dan haar 50-jarig bestaan viert. In 1964 ging de eerste SIAL-beurs door, in het kader van het CNIT in La Défense, in Parijs. SIAL wou de ontmoetingsplek van de voedingswereld worden, met specifieke aandacht voor innovatie. 26 landen waren op die eerste editie vertegenwoordigd.
Sindsdien is SIAL alleen maar gegroeid … Editie na editie is het aantal exposanten en internationale bezoekers blijven toenemen. Ook het innovatieve aspect wist zijn plek te veroveren en maakte dat SIAL uitgroeide tot het geprivilegieerd observatorium van nieuwe voedingsproducten.

2014 zal ook een uitzonderlijk jaar zijn door de verwachte record deelname: meer dan 6.000 exposanten en 150.000 bezoekers, afkomstig uit 200 landen. De hele voedingssector zal in Parijs zijn!

4 maanden voor de deuren open gaan, is 90 % van de expositieruimte trouwens al gereserveerd. ‘Dit is het bewijs dat een vakbeurs, die in het leven werd geroepen om professionals onderling zaken te laten doen en die daar ook op gericht is, zeker haar bestaansrecht heeft, ook al is de economische situatie minder gunstig dan in het verleden’, merkt Nicolas Trentesaux op, directeur van de SIAL Group.

Ten slotte zal SIAL 2014 ook nooit gezien zijn qua omvang. Het feit dat de sectoren Uitrusting, Technologieën en Diensten er ook bijkomen zal de plaats van SIAL in het voedingsnetwerk nog versterken: vanaf de fabriek tot het op de markt brengen.

Voor de editie van SIAL 2014 verwacht men 150.000 bezoekers. Meer dan 2 bezoekers op 3 zullen uit het buitenland komen. En in totaal zullen er 200 landen vertegenwoordigd zijn. Meer dan de helft van die bezoekers zullen komen uit de handel en de distributie, en een vierde uit de agrovoedingsindustrie, 18 % uit de horeca en 4 % uit de dienstensector.

Officiële website: http://www.sialparis.fr/

Gepubliceerd op 23/10/2014

bovenaan de pagina