Seine-Schelde: Het Kanaalproject Seine-Noord-Europa

Indiening van het subventiedossier "Seine-Schelde 2020" aan de Europese Commissie (26.02.2015) - een essentiële stap naar de realisatie van het kanaal Seine-Noord Europa en de ontwikkeling van de binnenvaart in Europa.


JPEG

Alain Vidalies, Staatssecretaris voor Vervoer, Zee en Visserij, Maxime Prévot, Viceminister-president van de Waalse Regering en Minister van Openbare Werken, Gezondheid, Sociale Actie en Erfgoed, en Leo Clinckers, vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering, hebben zich vandaag ontmoet in Lens voor de indiening van het aanbestedingsdossier “Seine-Schelde 2020” bij de Europese Commissie.

Frankrijk en België vragen zo een Europese financiering van 40% voor de investeringen in de periode 2014-2020 over het geheel van het project; het is het maximale percentage toegestaan door Europese regelingen. Dit dossier is een vervolg op de verklaring van Tallinn in oktober 2013, getekend door de Ministers van Vervoer van de betrokken grondgebieden en van de Europese Commissie.

Lees hier het gezamenlijke persbericht: http://www.ambafrance-be.org/Kanaal-Seine-Noord-Europa-Seine

Verplaatsing van de minister naar de Louvre Lens, 26 februari 2015.

Toespraak van de minister:

PDF - 90.6 kB
(PDF - 90.6 kB)

Website van de ministerie van Ecologie, Duurzame Ontwikkeling en Energie: http://www.developpement-durable.gouv.fr/Le-projet,3589.html

- Persbericht van Alain Vidalies, Staatssekretaris bevoegd voor Transport, Zee en Visserij (Parijs, 28 januari 2015): http://www.developpement-durable.gouv.fr/Societe-de-projet-pour-le-Canal.html

PNG

Gepubliceerd op 14/04/2016

bovenaan de pagina