Slowakije – Bezoek van de heer Jean-Yves Le Drian aan Bratislava en deelname aan Globsec 2020 [fr]

De heer Jean-Yves Le Drian, minister van Europa en Buitenlandse Zaken, gaat op 8 oktober 2020 naar Bratislava.

PNG

Hij neemt er deel aan het Internationaal Forum Globsec 2020, georganiseerd door de denktank Globsec en de Slowaakse minister van Buitenlandse Zaken. Tijdens de ronde tafel-gesprekken zal hij spreken over “Het globale leiderschap van de Europese Unie in het post-COVID-tijdperk”. Hij zal de nadruk leggen op de ambities die Europa zich moet stellen om zijn humanistische model te verdedigen, op de noodzaak om zijn principes en waarden tegenover andere mogendheden te doen gelden en om zijn soevereiniteit te versterken. Zijn toespraak is live te volgen op: https://www.globsec-week.globsec.org/bratislava-forum/agenda?f=1&f-day%5B2020-10-08%5D=on, alsook op de sociale media van het ministerie.

De heer Jean-Yves Le Drian gaat ook in gesprek met zijn Slowaakse ambtgenoot, de heer Ivan Korčok. Hun besprekingen zijn, in het kader van een dynamische bilaterale relatie, gericht op de belangrijkste actuele Europese en internationale kwesties waar beide landen in het hart van Europa over samenwerken, met name de situatie in Wit-Rusland en in het oostelijke Middellandse Zeegebied.

De minister gaat er ook met de ministers van Buitenlandse Zaken van de Visegrádgroep (Slowakije, Hongarije, Polen en Tsjechië) in gesprek over belangrijke Europese en internationale kwesties.

Fotokrediet: Ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken

Gepubliceerd op 07/10/2020

bovenaan de pagina