Staatssecretaresse Axelle Lemaire komt naar Brussel [fr]

Op 27 januari 2017 was Axelle Lemaire, Staatssecretaris voor digitale technologieën en innovatie, in Brussel. Het programma van haar bezoek bestond uit twee delen in verband met haar portefeuille. Eerst digitale, met een ontmoeting met het Brusselse French Tech gemeenschap. Dan innovatie, met een open gesprek over artificial intelligence met Belgische onderzoekers.

Tijdens het eerste deel werd veel kennis uitgewisseld met verschillende ondernemers en start-ups. Voor de Staatssecretaresse waren getuigenissen van jeugdleiders van de coderingsschool Le Wagon of van de nieuwe incubator MolenGeek van groot belang. Tijdens deze activiteit heeft de Staatssecretaresse bovendien de nadruk op de troeven van het Brusselse French Tech gemeenschap kunnen leggen maar ook over het internationale ecosysteem van French Tech en de vooruitzichten ervan.

Voor het tweede deel van haar bezoek werd de nadruk gelegd op het onderzoek in verband met artificial intelligence in België. De professors aan het hoofd van de laboratoria van de Université Libre de Bruxelles (ULB), de Université Catholique de Louvain (UCL), en de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), maar ook vertegenwoordigers van het Brussels agentschap voor de Onderneming Impulse.brussels en van het Brussels Instituut voor onderzoek en innovatie Innoviris, hebben het over de steunprogramma’s voor onderzoek gehad.

Als Frankrijk het bepalen van de “France IA” strategie nu overweegt, heeft de Staatssecretaresse naar de Belgische ervaring natuurlijk met veel belangstelling geluisterd.

- Video door CoStation voor het bezoek van Axelle Lemaire

Gepubliceerd op 21/02/2017

bovenaan de pagina