Studeren in België [fr]

Op de website van het Consulaat generaal van Frankrijk in Brussel kunt u alle nodige informatie over hoger, middelbaar en lager onderwijs in België terugvinden.

Studeren in een Belgische onderwijsinstelling

U kunt hier het dossier “In België komen studeren” terugvinden. Dit dossier werd samengesteld door de Federale Overheidsdienst van België. Daarin kunt u alle nodige information tergvinden. Voor meer praktische informatie, kunt de website van de Ministerie van Onderwijs in de Federatie Wallonië-Brussel bezoeken.

Franse onderwijsinstellingen in België

Het Franse onderwijsnetwerk in België telt twee instellingen, waarvan één in Antwerpen is gevestigd en de andere in Brussel. Daar gaan bijna 3000 leerlingen naar school van verschillende nationaliteiten vanaf de kleuterschool tot het middelbaar onderwijs. De programma’s zijn vastgelegd in de officiële instructies van het Franse Ministerie van Nationaal Onderwijs. In Brussel worden er zes vreemde talen onderwezen, waaronder het Nederlands en het Duits. Er worden twee internationale afdelingen aangeboden: Section Internationale Britannique en Section Internationale Allemande. In Antwerpen wordt in een aangepast programma ook de onderwijzing van het Nederlands en van de Vlaamse cultuur aangeboden.

Contactgegevens

PNG

Lycée français Jean-Monnet

Lyceumlaan 9 - 1180 Brussel

Tel.: +32 (0)2 374 58 78

Email: info@lyceefrancais.be

Website: http://www.lyceefrancais-jmonnet.be/


Kleuterschool van het Lycée Français

Alsembergsesteenweg 1351 - 1180 Brussel

Tel.: +32 (0)2 379 08 42

Email: accueil.maternelle@lyceefrancais.be

)]|]

Contactgegevens

JPEG

Lycée international van Antwerpen

Lamorinièrestraat, 168 A - 2018 Antwerpen

Tel. : +32 (0)3 239 18 89

Email: lfanvers@gmail.com

Website: www.lfanvers.be

Documentatie van de voorstelling van het Lyceum.

Gepubliceerd op 05/02/2019

bovenaan de pagina