Tentoonstelling: "Brussel, een impressionistische hoofdstad" [fr]

Ter gelegenheid van de tentoonstelling, “Brussel, een impressionistische hoofdstad”, die zal worden gehouden in het Musée des impressionnismes Giverny van 11 juli tot 2 november 2014, heeft de ambassadeur van Frankrijk, dhr. Bernard Valero, op 19 maart in de Residentie van Frankrijk dhr. Diego Candil, directeur van het Musée des impressionnismes Giverny, en mvw. Marina Ferretti, wetenschappelijk directeur van het Musée des impressionnismes Giverny en algemeene tentoonstellingcurator, verwelkomt. Dhr. Yves de Jonghe d’Ardoye, schepen van Cultuur in Elsene, en Claire Leblanc, conservator van het Museum van Elsene en Wetenschappelijk Curator, waren ook aanwezig om het evenement aan de vele uitgenodigde journalisten te presenteren.

De tentoonstelling "Brussel, een impressionistische hoofdstad", georganiseerd in samenwerking met het Museum van Elsene en het Musée des impressionnismes Giverny, staat onder het beschermheerschap van de heer Laurent Fabius, Franse minister van Buitenlandse Zaken.

Voor zijn vijfde verjaardag biedt het Musée des impressionnismes Giverny tijdens het hele jaar 2014 een uitzonderlijk programma dat zijn verkenning van de invloed van het impressionisme in de wereld illustreert. Hoogtepunt van het seizoen, de tentoonstelling “Brussel, een impressionistische hoofdstad” belooft een groot artistiek evenement in Frankrijk te zijn. Het brengt een honderdtal werken, schilderijen, affiches en tekeningen, waaronder meer dan een derde afkomstig zijn uit de collectie van het Museum van Elsene.

- Voor meer informatie op de tentoonstelling "Brussel, een impressionistische hoofdstad" kunt u hieronder het persdossier online raadplegen

PDF - 1.5 MB
(PDF - 1.5 MB)

- Bezoek ook de websites :

van het Museum van Elsene: www.museedixelles.irisnet.be

van het Musée des impressionnismes Giverny:
www.museedesimpressionnismesgiverny.com

JPEG JPEG

Gepubliceerd op 20/03/2014

bovenaan de pagina