Ter nagedachtenis van Evelyn Gessler [fr]

De Ambassade van Frankrijk in België is diep bedroefd omtrent het overlijden van mevrouw Evelyn Gessler.

Als voorname persoonlijkheid in het Belgische sociale en culture leven en ridder in de orde van de Légion d’honneur heeft Evelyn Gessler haar hele leven geprobeerd de banden tussen België en Frankrijk aan te halen. Ze beschreef zichzelf als een “Française in hart en nieren”.

Als ondernemer, adviseur inzake persrelaties en communicatie, was zij met name voorzitter van de Kamer van Koophandel van België en Luxemburg in Frankrijk, en administrateur van de Franse Kamer van Koophandel in België. In dit kader droeg ze bij aan de organisatie van talrijke conferenties en debatten tussen Belgische en Franse persoonlijkheden.

Evelyn Gessler zette zich vastberaden in voor de bevordering van vrouwelijk talent op het Belgische en internationale economische toneel. In 1985 richtte ze de Club L Benelux op en in 2005 nam ze, als lid van de Belgische raad, deel aan de oprichting van het Women’s Forum in Deauville.

Evelyn Gessler had een hartelijke, stralende en dynamische persoonlijkheid en was eveneens lid van de Cercle des Chênes. Zo stak ze ook haar energie in de renovatie dan de tuin van de Ambassade.

De Ambassade van Frankrijk betuigt haar diepste medeleven aan haar familie.

Met dank aan Paris Match Belgique/ Violaine le Hardÿ de Beaulieu voor deze foto die tijdens een avond van de Club L au Cercle de Lorraine in Brussel, in het bijzijn van Michel Barnier en zijn echtgenote, werd genomen.

JPEG

Gepubliceerd op 28/04/2020

bovenaan de pagina