Uitreiking van de Marianne de Cristal 2012

JPEG

Op 27 maart heeft Ambassadeur Michèle Boccoz de Marianne de Cristal 2012 uitgereikt aan het bedrijf COLONA. De Marianne de Cristal is een jaarlijks economisch prijs voor bedrijven die bijzondere samenwerkingsrelaties met Frankrijk wisten te ontwikkelen.

De Marianne werd uitgereikt tijdens een galaavond op het Crowne Plaza Hotel van Luik, in aanwezigheid van de gouverneurs van de provincies Luik en Luxemburg en de voorzitters van de Franse Kamers van Koophandel en Industrie in België. Talrijke persoonlijkheden van het economisch, politiek en cultureel landschap waren eveneens aanwezig.

Het winnende bedrijf :

COLONA werd in 1992 gesticht in de regio van Borgworm (Provincie Luik). Het is gespecialiseerd in de productie van mayonaise, ketchup en andere sauzen. est une entreprise de la région de Waremme (Province de Liège) spécialisée dans la production de mayonnaise, de ketchup et de sauces. COLONA is zeer aanwezig in supermarkten (Carrefour, Leclerc, Franprix, Lider Price, Metro, Cora, …) over heel Frankrijk.

Het telt 48 werkkrachten in België en 32 in Frankrijk, waarvan 30 zelfstandigen. Met 22 000 000 euro winstmarge is Frankrijk al 20 jaar lang de belangrijkste partner van COLONA.

Website van het bedrijf :

www.colona.be

Voor verdere informatie rond de Marianne de Cristal :

www.mariannedecristal.be

Zie ook de reportages van RTC Télé Liège en de RTBF :

http://www.rtc.be/reportages/economie/1448573-lentreprise-colona-recoit-la-marianne-de-cristal

http://www.rtbf.be/info/regions/detail_liege-la-societe-colona-remporte-la-marianne-de-cristal-2012?id=7738618

http://www.rtbf.be/radio/player/vivacite/journal?d=3&t=0730&r=cpl (Pour accéder directement au reportage, sélectionnez la séquence 397)

Gepubliceerd op 03/04/2012

bovenaan de pagina