Uitreiking van de prijzen voor de taalwedstrijd "Dis-moi dix mots" [fr]

Op 14 mei 2013 werden onder hoede van Frans ambassadeur Bernard Valero de prijzen uitgereikt voor de wedstrijd "Dis-moi dix mots", een jaarlijkse evenement die georganiseerd wordt in samenwerking met de Alliance française Brussel-Europa en de Alliances françaises van Vlaanderen.

Drie categoriën candidaten mogen deelnemen aan "Dis-moi dix mots" : studenten van het secundair onderwijs, volwassenen die Frans leren in België, en toekomstige leraars Frans van de Nederlandstalige en Duitstalige hogescholen van België.

Ook de ambassadeur van Monaco, een vertegenwoordiger van de regering van Québec, een vertegenwoordiger van de Zwitserse ambassade en vertegenwoordigers van de Maison de la Francité en van de Alliances françaises van België waren aanwezig op de ceremonie.

De partners van dit evenement waren de ambassades van Andorra en zwitserland, de Vereniging van de Orde van de Academische Palmen, de Belgische Vereniging Leraren Frans, Chanel Benelux, DLF Bruxelles-Europe, de boekenhandel Libris - Agora, de Maison de la Francité, de vergadering van de nationale musea, Roeland en TV5 Monde.

Een klas van de Europese school van Brussel (met zes nationaliteiten), toekomstige lereressen Frans van de hogescholen van Oost-Vlaanderen, en Mexicaanse, Chinese en Costaricaanse studenten van de Alliance française werden onderscheiden.

Gepubliceerd op 17/05/2013

bovenaan de pagina