Uitreikingsceremonie van de Choix Goncourt de la Belgique [fr]

Hervé Le Tellier won de Choix Goncourt de la Belgique, een belangrijke literaire prijs

De Choix Goncourt de la Belgique werd vandaag op de Residentie van Frankrijk uitgereikt aan Hervé Le Tellier voor zijn roman “L’Anomalie” uitgegeven door de uitgeverij Gallimard.

Deze literaire prijs, officieel erkend door de Académie Goncourt, wordt door een groep van meer dan 200 Franstalige en Nederlandstalige studenten uit heel België toegekend.

De uitreiking van deze prijs wordt georganiseerd door de Ambassade van Frankrijk in België in samenwerking met het l’Agence universitaire de la Francophonie Europe de l’Ouest, de Alliance française de Bruxelles-Europe en Passa Porta, het internationale huis voor literatuur in Brussel, en met de steun van La Première (RTBF). De uitreiking van deze prijs zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet van de professoren die de studenten gedurende het hele proces begeleiden.

De jonge juryleden van de Choix Goncourt de la Belgique waren geraakt door het hybride karakter van de roman. Het werk bevindt zich als het ware op een kruispunt van verschillende literaire vormen. De filosofische laag en de kritische blik op het menselijk leven nam hen op sleeptouw. Ze wisten het bovendien erg te waarderen dat dit erg originele en veelgeciteerde werk nog steeds toegankelijk aanvoelt. Bovendien bracht de humor van de auteur, die bijdroeg tot de ontplooiing van het goede en aangrijpende plot, de jonge Belgische lezers in vervoering.

Deze prijs is een mooi voorbeeld van de verenigde en inclusieve rol van cultuur.

De heer Hervé Le Tellier en de Ambassadrice van Frankrijk, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont
De heer Hervé Le Tellier en twee studenten

Gepubliceerd op 19/04/2021

bovenaan de pagina