V.I.E prijsuitreiking [fr]

De avond van het V.I.E wedstrijd werd op 4 april 2016 in het nieuwe kantoor van Business Frankrijk in Brussel gehouden, in aanwezigheid van Claude-France Arnould, ambassadeur van Frankrijk in België, en in samenwerking met de CCI France Belgique, de CCEF-sectie en de Economische Dienst.

De ambassadeur van Frankrijk heeft zich verheugd over het grote succes van de V.I.E formule in België sinds het Koninkrijk, met 1112 vrijwilligers in 236 bedrijven, de tweede grootste bestemming in de wereld is, net na de Verenigde Staten (1136 V.I.E). Zij benadrukte het belang van de V.I.E paspoort voor werk en liet weten dat 94% van de V.I.E een baan vinden binnen de 6 maanden na het einde van hun missies, waarvan 70% in hetzelfde bedrijf.

- Julie Broqua, V.I.E binnen het bedrijf Ordiges, kon de jury overtuigen en heeft de eerste prijs gewonnen.
- Arthur Roebuck, V.I.E voor de groep Total, en Eglantine Moreau, V.I.E voor de groep Remy Cointreaun, hebben samen de tweede plaats gedeeld.

Vele partnerbedrijven hebben door hun aanwezigheid hun sterke steun voor het V.I.E-systeem getoond, dat een werkelijke springplank voor de inzetbaarheid van jongeren en voor de internationalisering van Franse bedrijven is.

Deze prijsuitreiking werd gevolgd door de vertoning van de film "Creative France". Creative France heeft als doel het nieuwe label van de Franse economische dynamiek te worden, met innovatie en creativiteit als verenigende elementen.

Gepubliceerd op 13/04/2016

bovenaan de pagina