Verlenging van het nascholingsprogramma voor leraren Frans FORMACOM [fr]

JPEG

De nieuwe versie van FORMACOM, het educatieve samenwerkingsproject van het Vlaams ministerie van Onderwijs en de culturele dienst van de Franse ambassade, werd op dinsdag 18 juni ondertekend op de residentie van Frankrijk, in aanwezigheid van de Franse ambassadeur Bernard Valero.

FORMACOM is een nascholingsprogramma voor leraren Frans als vreemde taal. Het wordt georganiseerd door de BVLF (Belgische Vereniging Leraren Frans - Vlaamse Gemeenschap vzw), in samenwerking met alle onderwijsnetwerken van Vlaanderen, met de Universiteiten van Gent, Leuven, Brussel (VUB) en Antwerpen, en met de Franse Allianties Brussel-Europa en Oost-Vlaanderen. Deze laatste drie instellingen zullen toegevoegd worden aan de huidige partners van het programma voor de periode 2014-2016.

In 12 jaar tijd konden dankzij FORMACOM ruim 220 ateliers en seminaries plaatsvinden in heel Vlaanderen en in het buitenland (Zuid-Afrika, Duitsland, Oostenrijk, Canada, Cyprus, Kroatië, Spanje, de Verenigde Staten, Frankrijk, Griekenland, Nederland, Portugal…), met de participatie van meer dan 4700 docenten. Het didactische materiaal van de deelnemende docenten wordt voorgesteld in de vorm van downloadbare pedagogische fiches tijdens de seminaries, onder meer tijdens de Week van de Franse film in Vlaanderen (www.weekvandefransefilm.org). Het programma richt zich ook tot leraren Frans in Duitsland, die elk jaar een stage van één week kunnen volgen in Vlaanderen.

De ploegen van leraren Frans in Vlaanderen die werken aan de ontwikkeling van het FORMACOM programma hebben een nauwe samenwerkingsband met de experts van het CAVILAM centrum (Centre d’Approches Vivantes des Langues et des Medias), een Franse hongeronderwijsinstelling die elk jaar in Vichy 4000 stagiaires uit meer dan 110 landen verwelkomt.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met de heer Denis Rey, attaché voor taalkundige samenwerking bij de culturele dienst van de Franse ambassade:

JPEG

Denis Rey

Culturele dienst van de Franse ambassade

Regentlaan 42 - 1000 Brussel

02 548 88 75

denis.rey@diplomatie.gouv.fr

Frans Documentatiecentrum voor Vlaanderen

Krijgslaan 20-22 - 9000 Gent

09 225 25 29

www.frans-documentatiecentrum.com

Gepubliceerd op 19/06/2013

bovenaan de pagina