Wedstrijd "1000 mots & 15 minutes" [fr]

Ter gelegenheid van de Wedstrijd "1000 mots & 15 minutes", georganiseerd in de Duitstalige Gemeenschap van België tijdens de Internationale Week van de Francofonie, werd de Ambassadeur van Frankrijk, dhr. Bernard Valero, op 24 maart in Eupen ontvangen door dhr. Oliver Paasch, Minister van Onderwijs, Vorming en Werkgelegenheid.

Georganiseerd in het kader van de culturele samenwerking in Frankrijk en de Duitstalige Gemeenschap van België, deze wedstrijd voor de klassen van het Frans als vreemde taal (FLE) in het derde jaar van het secundair onderwijs, verzoekt de communicatieve vaardigheden en interculturele vaardigheden van de leerlingen gelijktijdig te ontwikkelen. Deze moeten zich vragen stellen over een aspect van Frankrijk, om het dan op een originele manier te presenteren en te verdiepen tijdens een rondetafelgesprek bijgewoond door de Ambassadeur van Frankrijk. Het doel is om de resultaten van de analyse en van de groepreflectie voor te stellen met een originele text van minder dan 1000 woorden

De Ambassadeur prees de kwaliteit van de studentenproducties en bedankte de docenten, de opdrachtgevers en de minister van Onderwijs, Vorming en Werkgelegenheid voor de succesvolle organisatie van deze wedstrijd.

Gepubliceerd op 27/03/2014

bovenaan de pagina