Week van Latijns-Amerika en Caraïben [fr]

Vanaf 27 mei tot 9 juni 2017 viert Frankrijk de Week van Latijns-Amerika en Caraïben (SALC) voor het vierde opeenvolgende jaar.

PNG

Waarom een week van Latijns-Amerika en Caraïben?

In 2011 lanceerde de Senaat een Dag van Latijns-Amerika en Caraïben om de banden tussen et deze regio te vieren en versterken.

Deze Dag is in 2014 en dankzij de President van de Republiek een Week geworden. Het gaat om een populair et feestelijk evenement dat gecoördineerd wordt door de Quai d’Orsay.

Speciaal Caraïben voor de 2017 editie

Door de succesvolle vorige edities biedt de SALC 2017 dit jaar meer dan 200 evenementen aan met de steun van de Latijnse Amerikaanse ambassades in ruim 100 plaatsen en 2 Franse steden in Parijs maar ok in de rest van het land.

Programma: muziek, dans, beeldende kunsten, gastronomie, films, ideeëndebatten… Je kunt ook van een boeiend panorama van de Latijnse Amerikaanse creativiteit in Frankrijk genieten. Alles kan tijdens de SALC!


Frankrijk door…

Kijk deze Latijnse Amerikaanse figuren die verliefd op Parijs en Frankrijk zijn geworden.

Yuri Buenaventura

De Columbiaan salsazinger Yuri Buenaventura vertelt ons hoe Frankrijk blijft hem inspireren in zijn kunstwerk.


Antonio Seguí

In dit interview vertelt De Argentijnse schilder, beeldhouwster en illustrator Antonio Segui zijn liefdesverhaal met Parijs waar hij leeft en werkt sinds 1963.


- Persdossier downloaden - 4de SALC (PDF 1.9 Mo)

Gepubliceerd op 02/06/2017

bovenaan de pagina