Advies voor reizigers [fr]

U hebt de Franse nationaliteit en wilt graag een uitstap maken naar het buitenland? Hier vindt u hoe u zich het best kunt voorbereiden op uw uitstap.

Advies voor reizigers

PNG

U woont in het buitenland of bent van plan om binnenkort naar het buitenland te gaan?

Conseil aux Voyageurs is erop gericht de voorbereiding en het goede verloop van uw verblijf in het buitenland te vergemakkelijken.

Op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling vindt u meer informatie: http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/conseils-aux-voyageurs/

Ariane, voor uw veiligheid

JPEG

Dankzij Ariane kunt u gratis en eenvoudig het ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte brengen van een reis of een eenmalige missie die u gaat ondernemen.

De registratie op de Ariane-site, die werd ontwerpen in overleg met de CNIL, biedt alle garanties op het gebied van veiligheid en vertrouwelijkheid van persoonlijke gegevens. De registratie is geen vervanging van de inschrijving in het register van Franse burgers. Wanneer Franse burgers langer dan 6 maanden in het buitenland verblijven, dienen ze namelijk in dat register te worden ingeschreven.

Via de volgende link kunt u zich inschrijven op de Ariane-site: https://pastel.diplomatie.gouv.fr/fildariane/dyn/public/login.html

Gepubliceerd op 18/10/2021

bovenaan de pagina